Göteborg vände och vann över guldkandidaten Malmö

Dam

Kopparbergs/Göteborg- LDB FC Malmö 2-1

Det talas om Malmö som en huvudkandidat till SM-guldet. Men premiären i damallsvenskan gick inte lagets väg.

Göteborg vann hemma på Valhalla IP med 2-1 - och syndabock blev Malmös nyförvärv, danska landslagsmålvakten Tine Cederkvist Viskaer, som stod för ett grovt misstag vid Göteborgs avgörande mål.

Cederkvist Viskaer kom ut alldeles för sent för att röja undan en djupledspassning, vilket gjorde att Linnea Liljegärd enkelt kunde lobba in segermålet, tio minuter in på andra halvlek.

Göteborg, som har en intressant men tunn trupp på papperet, fick en perfekt start på säsongen med tre poäng direkt, trots att landslagsmittfältaren Therese Sjögran gav Malmö ledningen redan efter elva minuter. Göteborg svarade dock, genom förra landslagsbacken Jane Törnqvist som på en oväntad rajd i offensivt straffområde kunde rulla in kvitteringen.