Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

Gratis flyg för alla div 1-lagen

För att minska gapet mellan högsta serien och div 1 går Norges Fotballforbund in och betalar flygresor för alla lagens div 1-seriematcher.

Det berättade NFF vid seminariet för div 1-lagen.
- För oss som bor långt norrut är reskostnaderna den största utmaningen. När de lyfts från våra axlar känns det mycket lättare, säger Alta IFs sportchef Aina Hindenes till Norges FFs hemsida.

Alta IF i nordligaste är nyuppflyttat i div 1 och har ner till Oslo ungefär lika långt som sträckan Malmö - Haparanda.

- Beslutet att ersätta div 1-lagen för flygresor visar att Norges FF menar allvar med det stora projektet Jentelöftet. Det är viktigt att även div 1-lagen blir delaktiga. Det ger damfotbollen bättre villkor, tilläger Aina Hindenes.

Flygresorna är en del av samarbetsavtalet mellan Norges FF och SAS. Klubbarna får erättning för 17 personer per lag mot att man betala en årsavgift på 25.000 kr lika för alla. Eventuell övernattning och marktransporter får man betala själva.

- vi har sett att klubbarna i div 1 har ställts inför stora utmaningar ekonomiskt för att få ekonomin att gå ihop och den största utgiften har varit flygresorna. Genom att slippa den kan man använda resurserna till att förbättra andra saker i klubben som t ex tränarutveckling och infrastruktur, säger Helge Leirfall som är ledamot i förbundsstyrelsen och ordförande i styrgruppen för div 1-damlagen.
- Div 1 ska vara en utvecklingsarena för Toppserien. Vi vill inte att nyuppflyttade klubbar åker ner varje år. Det tjänar ingen på. De ska redan vara vana vid tuff konkurrens vid uppflyttningen till Toppserien för att klara sig kvar.

Publicerad 2009-02-02 kl 09:36