Grattis till kontraktet, Kristianstad!

Dam

Förlängt kontrakt i Damallsvenskan gladde Kristianstads DFF lika mycket som bortasegern över Hammarby med 1-0.

Därmed har den ene av årets nykomlingar klarat elddopet.
- Vi hade dessutom så många målchanser att de klart motiverade segern, säger Kristianstads DFFs tränare Ulf Palmqvist.
Susanne Moberg missade tre bra tillfällen att utöka ledningen men kunde inte överlista Kathrin Lehmann i Hammarby-målet.
Frida Pettersson gjorde det viktiga målet i mitten av första halvlek. En av matchens dominerande spelare, Kristianstads DFFs mittback Ifeome Dieke hade stor andel i det målgivande anfallet. Hon bröt ett Hammarby-anfall och följde själv med in tio meter på Hammarbys planhalva där hon lämnade över till Angelique Sandberg som sköt. Returen gick ut till Frida som fullföljde med mål.

Hammarby hade mer boll i första halvlek men kom inte till några farliga avslut. Inte förrän i de allra sista minuterna brände det till vid ett par hörnor då hela laget flyttade in i Kristiantads straffområde.
Publicerad 2008-09-20 kl 23:30