Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Hallå hur är läget Maria Svensson?

Backen som kom till Linköpings FC från Saltängen i år slet av sitt främre korsband på Behrn Arena två dagar före EM-kvalet med F 17-landslaget i början av april.

– Jag opererade mig den 14-maj och rehabtränar nu för fullt. Man kan säga att det går framåt, sakta men säkert berättar Maria.

Hur gick tankarna efter att du råkat ut för skadan?
– Det kändes surt med tanke på det stundande EM-kvalet och året som skulle komma med Linköpings FC, men det är bara att bita ihop och komma igen.

Hur ser den närmaste träningsperioden ut?
– Jag kommer att få börja med vattengympa den här veckan tillsammans med vår sjukgymnast Mia Ederö på Feelgood i Linköping. Det ska bli riktigt skönt att få upp pulsen och bli trött efter ett träningspass!

Hur många pass tränar du i veckan?
– Jag har ett träningsprogram med styrke- och rörlighetsövningar som jag kör ungefär fyra gånger i veckan på gym. Jag cyklar på motionscykel varje dag vid våra träningstillfällen och de dagar jag inte tränar något inne på gymmet så har jag ett ”hemträningsprogram” med övningar som också har fokus på rörligheten.

Dina framtida mål?
– Mitt kortsiktiga mål är vara tillbaka i kollektivträningen i november, 6 månader efter operationen. Målet därefter är att vara med och slåss om en plats i LFC:s startelva och självklart vore det en ära att bli uttagen fler gånger i landslaget.

Du fyller 17 år på fredag 27/6, hur firar du det?
– Haha, det firar jag genom att vara på Folkungavallen då vi har hemmamatch mot AIK.

Publicerad 2008-06-22 kl 13:50
Annons
Annons
Annons