Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Halva publiken lämnade AIK-matchen

Till den 75:e minuten kunde Piteå hysa förhoppningar om att ta en viktig poäng i bottenstriden, sen gjorde Laura Kalmari Österberg och Emelie Karlsson-Wedin mål och AIK vann helt välförtjänt med 3-1.

Det var ingen sevärd match på Skytteholms B-plan och drygt hälften av publiken lämnade arenan när den första halvleken led mot sitt slut. Detta berodde dock på det ösregn som plötsligt föll ned och avsaknaden av skydd för publiken.

Piteå försökte ta kontrollen över mittfältet. Det märktes att laget från Norrbotten ville ta poäng eller till och med skrälla och åka hem med tre. AIK fick inget grepp, blev tidigt attackerat och fick aldrig flyt i sitt eget spel. Ändå hade hemmalaget betydligt fler målchanser, däribland dock många skott som gick en bra bit utanför eller som målvakten Stephanie Labbé inte hade några problem med. Den officiella skottstatistiken som visar 25-8 till AIK:s fördel måste man ta med en ordentlig nypa salt idag då man tydligen räknat allt som gått på mål eller utanför utan att för den skull värdera målchanser. Detta gäller AIK:s 25 skott lika mycket som Piteås 8.
Innan regnet kom tog Piteå ledningen genom sin kanadensiska spelare Brittany Timko som förvaltade ett inlägg av vänsterbacken Lena Blomkvist.
När paussignalen var nära och det regnade som värst kvitterade Annica Sjölund med ett skott efter inlägg från höger.

Matchbilden ändrades inte avsevärt under den andra halvleken trots att solen nu tittade fram igen. Mycket spel på mittfältet, men ju längre matchen varade blev det fria ytor på Piteås högerkant. Det ledde till dagens snyggaste mål: Louise Fors hade mycket plats och med sin känsliga vänsterfot slog hon ett inlägg som Laura Kalmari Österberg drog till på direkt.
Alla ansträngningar som Piteå hade gjort var förgäves, alltför svagt var spelet den sista tredjedelen av planen. Många passningar hittade inte en medspelare och AIK hade på den delen av planen inga problem att hålla undan.

Inbytta Emelie Karlsson-Wedin fastställde slutresultatet i den 83:e minuten, det kunde även ha blivit 4-1 bl a genom Kimberly Gustafsson som hade två farliga lägen.

AIK har genom segern stabilserat sin åttondeplacering och har kontakt med Sunnanå som möter Umeå IK på söndagen. Spelschemat i Damallsvenskan är lagt på ett sätt som först på slutet kommer att ge en klar bild.Genom att alla lag spelar tre matcher i rad mot de tre sämsta lagen Stattena, Piteå och Kristianstad medan andra samtidigt spelar mot topplagen flera veckor i rad kan ögonblickssituationen vara lite missvisande. Det borde läggas upp annorlunda nästa säsong.

Text: Rainer Fussgänger

Publicerad 2009-07-04 kl 20:18
Annons
Annons
Annons