Hammarby nära radera sin bragd

Dam

Ett mål på tilläggstid räddade tre poäng för Hammarby mot Damallsvenskans jumbo Stattena.
Matchen slutade 2-1 till Hammarby.

Efter förra helgens skräll när Hammarby besegrade Umeå IK med 4-1 fick tränare Annelie Norén halvt på skämt frågan om det nu inte räckte med att bara ställa ut skorna mot Stattena som inte vunnit någon match i år.
Annelie klargjorde att en eventuell förlust skulle förta all glans från segern över Umeå.
När tio minuter återstod i Helsingborg ledde Stattena fortfarande sensationellt med 1-0 och Stattenas målvakt Maria Edman hade räddat en straff av Nazanin Vaseghpanah.
Hanna Pettersson gav Stattena ledningen efter 12 minuter på Isabell Hammarbäcks inlägg.
"Naza" tog revansch på sig själv i 81:a minuten när hon nickade in 1-1 på Annica Svenssons inlägg.

Johanna Andersson spelade fram Nazanin till 2-1 i öppet mål efter en snabb omställning.Annars var Stattenas nya mittbackspar Maja Binkovsky och Jessica Julin lyckosamt
Johanna utsågs för övrigt till matchens lirare i Hammarbys lag.
Lagledare Pär-Anders Axelsson framhåller även målvakt Minna Meriluoto.
- Vi fick verkligen kämpa och lyckades så småningom höja tempot och det var nog det som till sist avgjorde till vår fördel, säger Pär-Anders Axelsson.
Publicerad 2009-10-10 kl 21:00