Hammarby slog Umeå IK 4-1 !

Dam

Umeå IK rasade till tredjeplatsen i Damallsvenskan efter 4-1-förlust mot Hammarby. Linköping är ny etta i Damallsvenskan.LdB FC slog AIK med 2-0.

Veckans turbulens har inte gått oförmärkt förbi för Umeå IK. 4-1-förlusten i Stockholm mot Hammarby är lagets största på tio år.
För Hammarby betydde segern ett stort steg mot förnyat kontrakt. Bara 257 upplevde sensationen på Kanalplan.
Johanna Rasmussen gav Umeå IK ledningen på hörna direkt i mål efter bara 6 minuteer. Annica Svensson kvitterade tre minuter senare. Nazanin Vaseghpanah hade andel i de tre följande målen. 2-1 i en frispark direkt i mål samt passningarna till Johanna Anderssons 3-1 och 4-1.

LdB FC besegrade AIK med 2-0 efter ett frisparksmål av Nera Samijic och andra målet en kontring av Manon Melis.

Publicerad 2009-10-04 kl 18:27