Hammarbys femte förlustfria i följd

Dam

Hammarby vann över Kopparbergs/Göteborg hemma med 3-1. Det var det f d bottenlagets femte förlustfria match i följd och ett av omgångens mest överraskande resultat

Ändå gjorde Kopparbergs/Göteborg en av sina bästa matcher för året, men Hammarby vann även taktiskt seger genom sitt djupa försvarsspel. Lotta Schelin gjorde come-back och spelade första halvlek för Kopparbergs/Göteborg.
Sara Johansson gjorde åter två mål för Hammarby, Nazanin Vaseghpanah ett. Hammarby ledde med 3-0 när Sara Lindén reducerade.

Bälinge tog överraskande poäng mot Djurgården, 1-1.
Alexandra Höglund gav Bälinge ledningen som stod sig halvleken ut. Cirka tio minuter kvar räddade Linda Sällströms mål poängen för Djurgården.
- Vårt tuffa matchprogram med liten spelartrupp tog ut sin rätt. Bensinen tog slut. Vi har spelat fem matcher på 14 dagar, säger Djurgårdens tränare Anders Johansson.

AIK var klart bättre än LdB FC och vann välförtjänt med med 2-1 framför allt tack vare sin andra halvlek.
Annica Sjölund gjorde 1-0 för AIK. Therese Sjögran kvitterade för LdB FC. Laura Kalmari gjorde riktig come-back efter sin barnledighet och spelade sista halvtimmen. Det var även hon som gjorde segermålet.

Linköping besegrade Sunnanå med 3-1 efter att ha hamnat i underläge när Perpetua Nkwocha gav Sunnanå ledningen efter bara 7 minuter.
Jessica Landström kvitterade, Kosovare Asllani gjorde 2-1 och Josefine Öqvist fastställde slutresultatet.

Umeå IK bröt efter tre matcher utan seger sviten och vann borta över Kristianstads DFF med 2-0 (1-0).
Madelaine Edlund gjorde båda målen.
Kristianstad stod väl upp med ett UIK som inte stod riktigt att känna igen utan Marta på på plan.
De sista tio minuterna byttes Hanna Ljungberg in men av den korta stunden på plan att döma återstår mycket innan hon är att likna vid den form som gjort henne till given i landslaget.

Publicerad 2008-06-14 kl 17:40