Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Hammarbys lagkapten till Tyresö FF

Tyresö FF har skrivit ett
2-årsavtal med Hammarbys 22-åriga lagkapten och mittback Karin Lissel som i år var uttagen i den svenska EM-truppen.

Hon har 2 A-landskamper 2009 och 11 U23 landskamper på meritlistan.

Karin kom till Hammarby för två år sedan från Ornäs i division 1 men moderklubb är Stora Tuna IK från Borlänge. Det blev totalt 4 år i Ornäs och spel i Norrettan innan Hammarby hörde av sig och erbjöd ett två års kontrakt. Under sina två år i Hammarby har Karin utvecklats kraftigt och finns idag med i diskussionerna runt A-landslaget.
Debuten i A-landslaget skedde i år i samband med landskamperna mot Kina och Finland i juli. Vägen in i EM-truppen kom då förbundskapten Thomas Dennerby fick kalla in Karin som ersättare för skadade Linda Sembrant.
- Karin är den spelare som bäst passar in på den profil vi söker hos våra innerbackar. Vi spelar väldigt centralt med mittbackarna och då behöver vi resliga och positionssäkra spelare. Karin gjorde också väldigt bra ifrån sig när hon med kort varsel blev inkallad till matcherna i juli, kommenteradeThomas Dennerby till damfotboll.com vid uttagningen.

Karin själv beskriver närkampsspelet och huvudspelet som sina absolut bästa egenskaper och här kommer Karins 175 centimeter väl till pass i båda dessa områden. Både i Hammarby och landslaget spelar Karin mittback men började sin karriär som mittfältare och sedan anfallare men det är som mittback hon trivs bäst.
- Ytterligare en värvning vi är supernöjd med och Karin fanns tidigt med på vår topplista. Via Karin får vi ytterligare en spelare i truppen som har underbar karaktär med en målsättning att komma in i A-landslaget permanent, säger Tyresös fotbollsansvarige Hans Lövgren.

Utanför fotbollen arbetar Karin på ett elektronik företag och bor på söder med sin pojkvän.
Karin kommenterar sin övergång till Tyresö FF
- Tyresö är en förening som känns väldigt spännande och lovande inför framtiden, dom har en väldigt stabil organisation och jag tror att Tyresö kommer bli riktigt bra inom några år. Det känns som en rolig utmaning att se till att Tyresö etablerar sig i Damallsvenskan, och jag ska göra mitt yttersta för att bidra till detta.

Publicerad 2009-11-09 kl 08:18
Annons
Annons
Annons