POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE

Hammarström om nya stjärnstatusen: "Ett mål, sedan small det bara till"

Från anonym damallsvensk fotbollsspelare till rikskändis.
Bronshjälten Marie Hammarström är tillbaka i vardagen — men inte mycket är sig likt.

- Ett mål, sen small det bara till, säger hon själv om sin nya status inför den damallsvenska omstarten.

Att spela bortamatch i Borås mot tabelljumbon Dalsjöfors, som under våren haft ett publiksnitt på 628 personer, skiljer sig en hel del från att spela bronsmatch i VM i Tyskland framför 25 000 skrikande fans.

- Men på ett sätt är det ganska skönt att få en sån här match nu. Klart det hade varit kul att få möta någon ur landslaget igen, men det är samtidigt ganska skönt att slippa. Man är ganska trött, säger Marie Hammarström, som tillsammans med landslagsbacken Sara Larsson på lördagen drar på sig Kif Örebros tröja för första gången sedan VM-succén.

Marie Hammarström räknar med att spela matchen, trots att det inte funnits någon längre tid för återhämtning. Hon drog till Öland för ett par dagars ledighet direkt efter firandet vid hemkomsten, men har ännu inte riktigt hunnit smälta alla nya intryck.

- Att det skulle stå ungar och skrika "Hammarström, Hammarström" längs Avenyn var väl knappast något jag hade räknat med innan VM.

Kanonskottet som gav Sverige VM-bronset har hon själv sett 10-15 gånger, men har fortfarande svårt att förstå att det är hon som gör det. Att hela svenska folket nu ser henne som Målskytten med stort M kan också bli något problematiskt. Någon storskytt har hon aldrig varit, hittills i år har det bara blivit ett mål i damallsvenskan på 17 skottförsök. Det är mindre än två skott per match.

- Det lät ganska lite, men sen vet jag inte hur exakt den statistiken är i damallsvenskan. Jag brukar skjuta mer. Och nu får jag ju definitivt börja göra det. Det är klart att folk kanske förväntar sig mer av en nu. Men det är bara att gilla läget. Jag har ganska höga krav på mig själv också.

Förra året skrev hon på ett nytt ett+ett-årskontrakt med Örebro. Det första året är avklarat i september, och efter framgången i VM öppnar 29-åringen för en flytt utomlands.

- Jag trivs bra i Kif. Jag har min kille här, mitt jobb här. Men skulle det dyka upp nåt jättebra så får vi se.

Örebro inledde säsongen svagt med en förlust och fyra oavgjorda matcher. För tillfället ligger laget femma i tabellen.

- Vi har haft svårt att våga vinna matcher, så fort vi varit i ledning så har vi börjat tveka och fallit tillbaka lite för långt. Det lossnade på slutet med fyra raka segrar, så på så sätt var det nästan synd att VM kom och bröt där, säger Marie Hammarström.

TT

Publicerad 2011-07-22 kl 13:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå