Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Härligt trendbrott

Först vinst mot Tyskland och därefter USA. Två härliga skalper för Sverige att komma hem med. För förbundskapten Dennerby & co är det första turneringssegern.

Hur rankar du turneringsvinsten Thomas?
-Jag är förstås mycket nöjd och mest för att vi under hela turneringen vågat tro på och hålla fast vid vår spelidé. Sett över hela turneringen så tycker jag helt klart att det bästa laget vann.

Lotta Schelin gav Sverige ledningen i den 19:e minuten. Berätta om målet?
-Vi vinner bollen högt upp, Carolina Seger gör ett instick till Lotta Schelin som inte gör något misstag mot Hope Solo i målet, svarar Lilie Persson, assisterande förbundskapten.

Resultatmässigt verkar det ha varit en mycket jämn match?
-I första halvlek skapade vi mest målchanser och USA ska vara glada att dom har en så bra målvakt i Hope Solo. Hon blev för övrigt utsedd till cupens bästa målvakt, säger Lilie.
-När vi närmar oss slutet och fortfarande har ledning ger USA järnet och då är det inte lätt att freda sig hur mycket man än försöker. Kvitteringen kom i den 90:e minuten och det är inte första gången det händer för deras räkning, säger Lilie.

Vad tänkte du när det kom till straffavgörande?
-Inte så mycket, klart att det är nervigt men samtidigt var jag glad att Kristin Hammarström stod i mål. Hon är mycket bra på straffar vilket hon också visade när hon räddade vid två tillfällen.

En intensiv vecka är över och nu är det väl dags för något litet firande efter den här vinsten?
-Något skall vi väl kunna unna oss säger en påtagligt glad Thomas Dennerby.

Publicerad 2009-03-11 kl 20:00
Annons
Annons
Annons