Hat-trick av Frida Nordin i derbyt

Dam

LdB FC bjöd stundtals på propagandaspel i Skåne-derbyt mot Kristianstad. Åter blev det stora siffror, 6-0 (2-0).

På de fyra senaste matcherna har LdB FC tagit full pott, gjorde 21 mål och inte släppt in något.
Therese Sjögran var matchens suverän, dök upp över allt utan att LdB FC lät henne styra spelet.
- Det var fantastiskt att se Therese så osannolikt bra på så här hög nivå, berömde tränare Jörgen Petersson.
- Jag är jättenöjd med sättet vi skapade målchanser. Där var Frida Nordin och Pavlina Scasna på var sin kant mycket aktiva.

LdB FC tog ledningen på en ganska billig frispark Therese Sjögran fick med sig i sitt favoritläge strax utanför Kristianstads straffområde. Hon lade den själv och vid bortre stolpen kom backen Emma Wilhelmsson och nickade stenhårt i nät efter 12 minuter. Manon Melis prickade sedan ribban efter ett inlägg från Frida Nordin.

2-0 kom efter 38 minuter och det målet nickade Frida in efter inlägg från Manon Melis.
KDFFs målvakt Sandra Wahldén räddade ett par frilägen mot Manon Melis och Pavlina Scasna.
Kristianstads bästa spelare var Erla Arnardottir som höll samman försvaret - så gott det gick.
- Men vi hade måst ligga tätare i markeringarna. Några mål såg nog rätt enkla ut, sade Erla efteråt.
Anfallet bestod mest av Margrét Lára Vidarsdottir men hon hade en ganska hopplös uppgift att jaga uppspel i mitten mot LdB FCs försvar.
Kristianstad fick bortdömt ett mål för offside efter ett inlägg av Holmfridur Magnusdottir till Sofie Andersson som mötte vid bortre stolpen. Kristianstad hade kring halvtimmen några bra anfall alldeles innan Frida nickade in 2-0 på Manon Melis inlägg.
Kristianstad saknade två viktiga spelare, backen Mia Carlsson som skadade sig strax före F19-EM skulle dra igång, samt anfallaren Susanne Moberg som avtjänade en avstängning.

KDFF inledde andra halvlek med att Gudny Björk Odinsdottir sköt en frispark i ribban.
Strax därpå räddades ytterligare ett LdB FC-mål av en back på mållinjen och sedan fick Sandra Wahldén själv rädda när Nilla Fischer brutit igenom. Bara minuten senare ökade Frida Nordin till 3-0 med sitt andra mål för dagen. Manon Melis gjorde 4-0 på Pavlina Scasnas skruvade inlägg och sedan var det dags för Frida att fullborda sitt hat-trick.
Inbytta Michaela Johnsson gjorde 6-0 på Therese Sjögrans förarbete i sin allsvenska hemmadebut.
Publicerad 2009-07-27 kl 23:18