Hat-trick av skyttedrottningen

Dam

Manon Melis drog ifrån ytterligare i Damallsvenskans skytteliga när hon gjorde alla tre målen för LdB FC mot Umeå Södra.

3-1-segern för LdB FC betydde att Umeå Södra får ta klivet ner i Norrettan efter bara en säsong i finrummet.
- Vi spelade ändå var bästa match för året, säger Umeå Södras tränare Torbjörn Nordström.
LdB FCs tränare bekräftar:
- Det var stor skillnad mot när vi vann med 5-0 i Umeå.
LdB FC fick inte hål på sina motståndare efter 45 minuter som slutade 0-0.
LdB försökte öppna Umeå Södras högerförsvar genom Pavlina Scasna men riktigt farligt blev det inte på inläggen.
Knappt en kvart in i matchen tvingades Nilla Fischer kliva av.
- Jag stukade foten på stödjebenet. Det är nog ingen fara utan att jag kan åka till landskampen. På ett par tre dagar går det över, lugnade Nilla efteråt.

Umeå Södras Terese Andersson kom två gånger långt in i LdB FCs straffområde med bara ett par minuters mellanrum kring halvtimmen, men avsluten var för tama för att bereda LdB FCs Umeå-bo målvakt Caroline Jönsson några besvär.
Med litet (o)tur hade Umeå Södra kunnat ta ledningen bara en minut in i andra halvlek när Anna Rehns hårda frispark ändrade riktning i muren, bollen gick utanför medan Caroline Jönsson var på väg åt andra hållet.
- Vi började spela mera djupledsbollar i andra halvlek. Första var milt utryckt inte bra från vår sida.
På läktaren dit bara 410 personer lockades spekulerades om luften hade gått ur LdB-tjejerna efter förlusten i slutminuten mot Umeå IK.
- Det var UIK som tog med sig energin från ett sådant avgörande och det har varit en tuff vecka, men vi ska ändå ha en så proffsig inställning att det inte får påverka oss, säger Jörgen Petersson.
Manon Melis hade haft ett par bra lägen, varav ett skott som Minna Meriluoto räddade i krysset innan hon en kvart in på andra halvlek satte 1-0 efter Therese Sjöägrans inlägg. Åtta minuter senare ökade hon oattackerad till 2-0 medan Dora Stefansdottir sprang på kanten och drog på sig bevakning.
Det hann aldrig bli spännane efter att Terese Andersson reducerat till 2-1 för då återstod bara en minut av ordinarie speltid. På tilläggstid fastställde Manon slutresultatet efter att Minna Meriluoto fått lämna retur på Frida Nordins skott.
Publicerad 2008-09-20 kl 22:30