Hattrick av Mallbackens Wallin

Dam

På Strandvallen i Mallbacken fick publiken se hemmalagets Linda Wallin göra ett äkta hat-trick i den första halvleken mot skånska Sjöbo som fick vända hem med en 6-2-förlust i Söderettan.

Redan i den 29:e minuten gjorde Linda sitt tredje mål.

Mallbacken fick en drömstart i matchen. I den tredje minuten tog hemmalaget ledningen med 1 – 0, målet gjort av Linda Nöjd. Redan minuten senare fick gästerna en chans att reducera efter en tabbe i Mallbacken-försvaret, och det blev öppet mål. Bollen gick dock utanför. I den femte minuten ökade Mallbacken ut sin ledning till 2 – 0 och Linda Wallin gjorde sitt första mål i matchen. Sjöbo fick återigen en chans att reducera, då laget fick en frispark strax utanför målgården. Men Josefin Bergstrand i Mallbacken-målet boxade säkert undan bollen. I stället kunde Linda Wallin öka ut ledningen till 3 – 0 i den nionde minuten. Reduceringen för gästerna kom i den 18:e, målet gjordes av Mia Persson. I den 29:e minuten fastställde Linda Wallin halvlekssiffrorna till 4 – 1.

Även den andra halvleken startade hemmalaget bäst. I 49:e minuten ökade Linda Nöjd ut ledningen till 5 – 1. Men minuten efter reducerade Sjöbos Hanna Jönsson 5 – 2. Efter detta pressade Sjöbo på, och Natalia Folbrycht fick två frilägen som inte resulterade i något. När gästerna fick en hörna i den 60:e minuten blev det lätt kalabalik framför Mallbacken-målet. Bland annat räddades bollen av försvarande hemmalagsspelare på mållinjen innan Josefin Bergstrand fick tag på bollen. I den 86:e minuten fastställde Kristin Ek slutresultatet till 6 – 2.

– Första halvlek var bra för vår del, säger Linda Wallin, en nöjd tremålskytt. Vi sa att vi skulle lägga förlusten mot QBIK bakom oss, och det lyckades vi med. Det kändes gôtt att få göra ett äkta hat-trick, säger hon med ett leende. Nu har jag gjort elva mål den här säsongen och det känns jättebra.

– De tre snabba målen för Mallbacken i början av första halvleken fällde avgörandet, säger Björn Berglund-Peters i Sjöbo IF. Vi var inte alls beredda på Linda Wallin och Linda Nöjd. Men när vi hade gjort lite nödvändiga ändringar i laget, så ändrades matchbilden lite tycker jag.

Publicerad 2008-08-16 kl 20:37