POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Helt enkelt lysande, LdB FC!

Andra halvleken mellan LdB FC och KIF Örebro bjöd på fotbollsgodis för finsmakare, inte bara att Malmö-laget vann med hela 4-0.


Målen efter paus var sådana som man bara ser ett par gånger per säsong.

3-0: Manon Melis tar emot ett uppspel på kroppen lyfte bollen över attackerande KIF Örebro-mittfältare och skickar bollen vidare till Maria Aronsson som kommer fri med med Kristin Hammarström och gör mål.
4-0: Ett triangelspel på högerkanten igångsatt av Dora Stefansdottir till Frida Nordin som möter,lämnar över till Manon Melis som skjuter välplacerat i bortre hörnet trots dålig vinkel.

Sedan finns också mycket att säga om Therese Sjögran som fanns överallt på plan, om Pavlina Scasna som satte skräck i sina f d klubbkamrater.
Hon fick frågan hur mycket betydde det att det var just KIF Örebro som var motståndare?
- Inget särskilt. Jag presterade som i en vanlig match.
Det var förstås en rejäl underdrift. Pavlina var en av planens tre klart mest lysande stjärnor, internationell toppklass.
Manons frispelning av Maria Aronsson höll Marta-klass och frågan är om hon inte med framgång kan utmana Marta i snabbhet. Det är inte långt kvar innan de möter varandra i Umeå.
LdB FCs tränare Jörgen Petersson anmärker på lagets rörlighet i första halvlek.
- Vi vet att KIF Örebro gärna spelar långsamt och var nära att falla in i det, istället för att att offra oss på eget spel. Efter pausen var fler delaktiga.
KIF Örebros tränare Richard Holmlund betecknar första halvlek som hyfsat genomförd.
- Det kändes som att vi skulle kunna komma ikapp 0-1-underläget i andra halvlek. Istället blev det tvärtom. Vi tappar både i spel och moral. LdB FC fick en billig straff till 2-0.
1-0 var en frisparksvariant.
- Vi har övat på den men inte fått det läget i någon av de senaste matcherna. Jag var mycket sugen på att slå den, berättade Pavlina Scasna efteråt.
Två medspelare ställde sig framför och sprang isär när frisparken gick. Bollen kom i luckan som Kristin Hammarström i målet inte hade en chans att täcka.

Straffen fick LdB FC efter att Sanna Valkonen tryckt ner Nilla Fischer. Kristin Hammarström chansade i fel hörn när Therese Sjögran sköt.
KIF Örebro hade ett par chanser, ett rejält skott av Kim Ekebom som Caroline Jönsson räddade till hörna samt ett skott tätt utanför av inbytta Caroline Näfver.
KIF Örebro var lika underlägset LdB FC som Kristianstad mot Linköping ett dygn tidigare.
KIF Örebro har för övrigt att möta Linköping i Svenska cupen på torsdag.

Jörgen Petersson avfärdar nyväckta spekulationer om att LdB FC kan blanda sig i guldstriden.
- Vi möter Sunnanå borta på söndag och förlorar vi där betyder en vinst över Umeå IK tre dagar senare inte så mycket i det sammanhanget.

Publicerad 2008-09-09 kl 00:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå