Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Hjälten om straffräddningarna: "Hade allt att vinna, jag älskar straffar"

Foto: UEFA.COM

Juniormästerskap och straffavgöranden verkar vara en bra svensk kombination sommaren 2015. Det svenska F19-landslaget besegrade Tysklands dito efter straffar och är klart för final i U19-EM i Israel. Stor blågul hjälte blev målvakten Emma Holmgren.

- Det är sjukt, säger hon.

 

När Sverige möter Tyskland i fotbollsammanhang brukar det sluta med en stabil tysk seger. Men så blev det inte när F19-landslaget ställdes mot Tyskland i semifinalen av U19-EM i Israel.

Efter full tid och förlängning stod det 3-3, och matchen fick avgöras på straffar.

Där klev den svenska målvakten Emma Holmgren fram. 18-åringen räddade två raka straffar, och när Rebecka Blomqvist sedan skickade in sin betydde det ointagliga 4-2, sammanlagt 7-5, och en svensk finalplats.

- Vi är jätteglada, det var en tuff och jämn match. De är bra och vi är bra. I straffläggningen kände jag mig lugn, jag tänkte jag att jag har allt att vinna, jag älskar straffar. Att jag tog två stycken... det är sjukt. Nu ska vi njuta av det här och ladda inför finalen, säger Holmgren.

I finalen väntar Spanien som även de tog sig till final efter ett straffsparksdrama där Frankrike tillslut fick se sig besegerade.

 

Publicerad 2015-07-24 kl 23:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons