POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Hodan antar Fridas utmaning

Hammarby IF spelar en viktig roll i bottenstriden, dock utan att själv vara inblandad. Hammarby har kvar att möta Piteå IF på söndagen.

Därefter Kristianstad DFF som också spelar för att hänga kvar i Damallsvenskan. Stattena IF ifrån Helsingborg är redan ute ur bilden.

I sin 125:e match i Damallsvenskan fick Hammarbys Hodan Siid-Ahmed uppleva en vinst mot de senaste årens dominanter Umeå IK.

– Jag var helt tom i hela kroppen efter den matchen. Det tog en bra stund innan jag kunde glädjas på riktigt.

Hammarby har fått gå runt på få spelare i år efter alla skador som truppen minimerats av. Tittar man på statistiken så kan man konstatera att 11 spelare spelat 15 matcher eller fler i år. En ganska given startelva med andra ord.

– Det stämmer, vi har haft oturen att få flera spelare skadade och det är klart att det sätter sina spår. Desto roliare då att visa att man trots detta har så finns det mycket vilja och kunnande i laget och att vi på så sätt kunde vinna mot Umeå IK. Men jag kan lova att det kostade. Jag hade verkligen använt varenda muskel i kroppen och var helt tom efteråt.

Veckan efter mötte ni ett bottenlag där ni ”bara” vann med 2-1?
– Den matchen var lika svår att vinna som mot Umeå och vi räknar med att det blir likadana om inte tuffare matcher mot både Piteå i helgen och sen Kristianstad på bortaplan, säger Hodan ärligt.

AIK satsar på att bli näst bästa lag i Stockholm, om man får tro Frida Höglund?

-Va, sa hon det! Den utmaningen antar vi och det kan gå om vi vinner våra återstående matcher. Det är ju nio poäng kvar att spela om och vi är bara ett bakom, säger Hodan med ett gott skratt.

Publicerad 2009-10-17 kl 08:36

DAM

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå