Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Holländsk landslagsspelare till Tyresö

Kirsten van de Ven, 24 årig offensiv Holländsk landslagsspelare med 34 A-landskamper på meritlistan är klar för Tyresö FF inför 2010.

Tyresö som har sett om sitt hus rejält inför comebacken förstärker alltså ytterligare i offensiven i form av Kirsten van de Ven, holländsk landslagsspelare och etablerad europeisk toppspelare.

Hans Lövgren Tyresös sportchef förklarar klubbens strategi:
-Just nu har vi en trupp på 17 + 1 spelare. Två platser finns kvar i truppen där fokus är att hitta ytterligare en målvakt samt en 18:e utespelare. I truppen har vi inför 2010 just nu 10 spelare kvar från 2009 års trupp, en hemvändare och sju nyförvärv. Vår grundplanering var att förstärka truppen med 5-6 nyförvärv men några fler spelare än vi planerat meddelade att de av olika sociala skäl behövde flytta hem. Detta innebar att vi tvingades öka siffran för antalet nyförvärv med motsvarande siffra. Det rä trevligt att kunna konstatera att vi nästa år har hela fem spelare fostrade i Tyresö FF i truppen.

Önskevärvning
Kirsten van de Ven var med och vann EM-brons med Holland i höstas. Hollands största framgång med landslaget någonsin. Under EM syntas bland annat Kirsten med sina offensiva kvalitéer. Ni tidigare gjort klart på mitten med Elin Ekblom Bak och Sofie Persson och med Kirsten känns Tyresö definitivt väl förberett för Damallsvenskan.
-Vi behövde en offensiv spelare och Kirsten som idag spelar för Willem II Tiburg leder den holländska ligan var en önskevärvning. Kirsten har spenderat en vecka i Tyresö och efter lite betänketid fick vi det positiva beskedet, säger Hans nöjt.

Redan som 18 åring lämnade Kirsten amatörlaget HVCH för Quinnipiac University, Connecticut, där hon utsågs till nordöstra konferensens bästa rookie och bästa spelare under samma år. Kirsten återvände sedan hem till Holland 2007 och spel i Willem II. Landslagsdebuten med A-landslaget skedde 2005 och i år var hon en av de ledande spelarna i det holländska EM-laget som förlorade med 2-1 mot England i semifinalen. Kirsten gjorde två mål för Holland i gruppspelet.

Kirsten spelar både yttermittfältare och forward i landslaget medans det i klubblaget mestadels är mittfält som gäller. Hon kommer att ansluta till Tyresös trupp i Kirsten dyka upp i Tyresö under 10 dagar i början på februari för att träna med laget och börja bekanta sig med sina nya lagkamrater. Under denna period planerar vi att spela minst två träningsmatcher, dock kommer den "riktiga" flytten att dröja till i början på mars då hon behöver göra klart sina studier på plats i Holland.

Publicerad 2009-12-01 kl 09:36
Annons
Annons
Annons