Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Hur känns Linköping, Magnus Wikman?

Förväntningarna är lika stora - om inte större - på Linköpings FC i år som i fjol att rubba Umeå IK från guldtronen i Damallsvenskan. Båda har nya tränare.

Damfotboll.com kände LFCs Daniel Wikman på pulsen efter en månad på nya jobbet. Han tog upp Bälinge från Norrettan 2005, stannade även nästa säsong med laget i Damallsvenskan men återvände till Sirius där han varit både spelare och tränare, senast för laget i pojkjuniorallsvenskan. I Linköping blir han för första gången tränare på heltid.

- Jag har varit lärare på ett elitidrottsgymnasium i Uppsala samtidigt, har dessutom familj. Det blev för mycket med fotboll även på fritiden. Jag ser verkligen fram emot att få koncentrera mig på bara ett jobb, säger Magnus.

Spelartruppen från i höstas är inte densamma som inleder årets säsong. Tre landslagsspelare har lämnat (Hedvig Lindahl, Sara Larsson och Anna-Kaisa Rantanen) men ännu fler har kommit Sofia Lundgren från AIK, Cathrine Paaske Sörensen, och Julie Rydahl Bukh, från Danmark samt Margret Lara Vidarsdottir, Island. Bara det gör att man inte riktigt kommer att känna igen LFC 2009. Dessutom alltså ny tränare med nya idéer?

- Det blir dock inte hela havet stormar, lovar Magnus Wikman.
- Redan i höstas såg jag några av LFCs matcher och har en uppfattning om laget som spelade då. Vi har ett mycket kompetent spelarmaterial med kapacitet att utveckla passningsspelet ytterligare. Där kommer vi att lägga en del av krutet.

Häromåret hade LFC en osannolikt skadefylld försäsong, hur ser det ut just nu?
- Jessica Landström fick sitt knä opererat i oktober och är med på det mesta i träningarna nu. Josefine Öqvist väntar på en operation i ljumsktrakten. Jag är orolig för Yolanda Odenyo som skadat ryggen borta i USA. Hon ska komma till Linköping först i mars.

"Jossan" och Yolanda har du väl tränat i Bälinge?
- Nej, inte i Bälinge däremot hade jag dem tre år i fotbollsklass så nu slipper de mig inte, skrattar Magnus.

Linköpings FC blir det fjärde laget i LdB Sport Cup i Växjö den 20-21 februari tillsammans med Umeå IK och ryska mästarlaget Zvezda 2005. LFC ska dessutom möta Umeå IK i Supercupen i Umeå den 21 eller 23 mars, oklart vilken dag.
Det är inte heller klart vem som blir LFCs första motståndare i LdB Sport Cup.
- Oavsett motstånd kommer vi att få två riktigt bra matcher, och oavsett resultaten ska vi inte dra några slutsatser av dem inför Damallsvenskan, säger Magnus Wikman.

Publicerad 2009-01-24 kl 09:09
Annons
Annons
Annons