I år vinner inte Umeå IK Damallsvenskan

Dam

Umeå IKs seriesegrar i svit kommer att stanna på fyra. Det blev klart när Linköpings FC vann det inbördes mötet på Folkungavallen med hela 4-0 (1-0).

Umeå IKs chanser att ta ledningen upphörde redan efter en kvart. Ramona Bachmann höll på att göra mål redan efter två minuter och Sofia Lundgren fick sträcka sig ordentligt för att rädda. Sedan hade Madelaine Edlund ett par bra chanser. Sedan tog Linköping över ch neutraliserade helt Umeås mittfältsspel.
Johanna Rasmussen kom ingenstans mot Linköpings back Maja Krantz. Marie-Louise Skålberg tog hand om Madelaine Edlund.

De som bestämde på plan var trion Caroline Seger, Jessica Landström och Petra Larsson.
Efter 33 minuter var det caroline som slog inlägget till Petras 1-0, för övrigt hennes första mål i årets Damallsvenskan.

Umeå IKs försvar hade en svag länk i vänsterbacken Essi Sainio. Här drog Caroline Seger gång på gång längsta strået.
Det var på sin högerkanten hemmalaget byggde upp även anfallet som gav 2-0. Tilda Heimersson passade in till Jessica Sandström sju minuter in på andra halvlek.
Några minuter senare bytte Linköping in Kosovare Asllani. Marie Karlsson utgick, men det var Maria Karlsson som ökade till 3-0, d v s Maria kallad "Kalle" som kom från Kopparbergs/Göteborg i år. Bollen touchade olyckligt Johanna Rasmussen. "Kalle
UIK-tränare Mika Sankalas omdispositioner fick ingen effekt.
- Linköping var helt enkelt det bättre laget och har varit jämnare än oss i år. Vi ledde ändå Damallsvenskan med som mest sju poäng och borde ha förvaltat det försprånget bättre.

När klockan gick mot tilläggstid prickade Caroline Seger stolpkrysset med ett skott. Hon är möjligen i sitt livs form just nu.
- Det känns knappt att jag springer. Jag var inte trött efteråt, sade Caroline efter matchen.
Det sista som hände var att Kosovare Asllani
blev fälld och själv tog straffen. Hon satte den säkert till 4-0 bakom Ulla-Karin Rönnlund.
Om Djurgården besegrar Kopparbergs/Göteborg på söndagen kan Linköpings FC redan fira sitt första SM-guld.
Publicerad 2009-10-31 kl 20:54