POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE

I skuggan av succén - näthat mot Sverige

Foto: Skärmdump Twitter, Jack Werner

Tittarsuccé och nära seger i premiären. Men dagen efter rasar näthatet mot Sverige.

– Det är jävligt små människor som skriver sånt, säger Fotbollskanalens EM-bloggare, Mattias Tjernström.

Dagen efter Sveriges EM-premiär mot Danmark har näthatet slagit till mot det svenska landslaget. Trots att det varit otroligt bra tittarsiffror, 16 000 människor såg matchen på plats och 1,7 miljoner såg matchen på tv, är det mycket hårda ord som riktas mot spelarna i laget.

– Det är en grupp, jag ska inte säga att det är en liten grupp för så liten är den inte, men det är en grupp som tydligen inte kan låta bli att kommentera. Jag förstår inte vad det är som är så oerhört provocerande för dem, säger Fotbollskanalens EM-bloggare, Mattias Tjernström.

Spelarna har bland annat blivit kallade jävla flator och lesbiska horor, vilket har spridit sig snabbt på Twitter och Facebook.

– Man ska komma ihåg att det är jävligt små människor som skriver sånt, säger Tjernström.

Det har bland annat framkommit att tränaren för Skånelas herrhandbollslag, Andreas Stockenberg, skrivit sexistiska tweets vilket fått klubben att reagera.

– Det han skriver är inget som Skånela står bakom. Eftersom han tillhör föreningen ska han ha ett gott uppförande, även mot andra idrotter. Vi kommer att ta honom i örat, sade Skånelas vice ordförande, Jan-Erik Håkansson, till Metro.

Stockenberg har nu tagit bort sin tweet.

Publicerad 2013-07-11 kl 14:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå