Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Ida Bränström förlänger med Linköping

Forwarden Ida Brännström skrev idag på ett nytt tvåårskontrakt med LFC.

-Det känns jättebra och mycket inspirerande, säger Ida i en kommentar.

Sundsvallstjejen Ida Brännström kom till Kenty i januari i år som nyförvärv från Bälinge. Hon visade snabbt sin målfarlighet och gjorde tio mål för Kenty under säsongen. Brännström deltog en hel del i LFC:s träning redan under våren och imponerade så pass att hon fick chansen i LFC. Övergången blev klar innan Champions League-kvalet i somras. Ett kval där Ida Brännström gjorde succé och visade på enormt målsinne. Hon gjorde inte mindre än nio mål på de tre kvalmatcherna. Det blev ytterligare ett, i sextondelsfinalen mot Zürich. Hon spelade också åtta matcher i Damallsvenskan, dock bara en från start.

Ida är en tjej med huvudet på skaft och kombinerar fotbollen med studier i affärsjuridik. Men det är fotbollen som kommer först de närmaste åren.

-Jag ser verkligen fram emot nästa säsong och skall satsa fullt ut på fotbollen för att se hur långt jag kan komma i min karriär, säger hon.

Ida fick i slutet av säsongen också spela i U23-landslaget mot Tyskland och fick speltid hela matchen och gjorde inte bort sig.

-En spelare med helt rätt inställning och som utvecklats ordentligt under året. Ligger hon i med rätt träning och får vara frisk har hon jättestor potential, säger klubbdirektören Anders Mäki som dock inte vill lägga för stor press på Ida.

-Vi räknar inte att hon fullt ut ska ta en ordinarie forwardsplats redan i år, men definitivt vara med och slåss om den. Därför är det bra med ett tvåårskontrakt där hon med rätt utveckling kan bli mycket viktigt för laget med tiden.

Publicerad 2009-12-04 kl 17:09
Annons
Annons
Annons