IFK Göteborg vann kvalet efter derbydrama: "Obeskrivligt"

4-4 på Valhalla IP i första matchen - och 3-3 på Valhalla IP i returen.
Då gick IFK Göteborgs damer upp i division 2 på fler gjorda bortamål än Örgryte.
- Helt obeskrivligt, säger hjälten Victoria Svanström till IFK Göteborgs hemsida.

IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Det var upplagt för dramatik när IFK Göteborg mötte Örgryte IS inför mer än 2 000 åskådare på Valhalla IP i kampen om en plats i division 2 nästa säsong. Det första mötet lagen emellan slutade 4-4 på samma plats.

Örgryte tog ledningen redan efter två minuter genom Moa Glans, innan Thilda Gianello kvitterade för Blåvitt kort före paus. Öis gick sedan ifrån till en 3-1-ledning i andra halvlek och såg ut att gå mot uppflyttning.

IFK kom dock tillbaka ännu en gång (man hämtade upp 1-4 till 4-4 i första matchen). Malva Larsson reducerade först innan Victoria Svanström kvitterade med bara fyra minuter kvar av ordinarie tid.

Matchen slutade 3-3 och eftersom Blåvitt stod som bortalag i första matchen gick laget upp till division 2 tack vare fler bortamål - trots att båda matcherna alltså spelades på Valhalla.

- Jag vet inte ens vad jag ska säga, helt obeskrivligt. Jag är så tacksam för detta verkligen. Vi har kämpat otroligt hårt för att ta oss hit, detta är så välförtjänt. Vi kände att vi var tvungna att tro på det in i det sista och vi ville verkligen inte svika detta enorma stöd vi har här, säger hjälten Victoria Svanström till IFK Göteborgs hemsida.

Publicerad 2021-11-04 kl 01:14