IK Gauthiod vände underläge två gånger

Dam

Gauthiod slog vakt om sin serieledning i Söderettan genom 3-2-seger över Sjöbo, som två gånger var i ledning.

I första halvleken verkade Gauthiod ha ett visst övertag och hade ett par mycket bra chanser. I stället fick i 15:e min Sjöbos Angelica Fridh bollen i fritt läge mellan Gauthiods backar och sköt ett hårt och välplacerat skott som Malin Anderson hade fingrarna på men lyckades inte få bollen utanför målramen.
Det dröjde till den 39:e min innan kvitteringen kom genom Annika Möller fint framspelad av Lynn Carlsson. Bara ett par minuter senare lyckades Sjöbo forcera in ledningsmålet genom Maria Håkansson efter en frispark strax utanför straffområdet där försvaret inte lyckades få bort bollen.

I andra halvleken tog Sjöbo tag i taktpinnen och pressade hemmalaget, dock utan att lyckas få till någon riktig farlighet. Istället tog Gauthiod över mer och mer. Genom att flytta upp Anna Ahlstrand blev anfallen mycket mera effektiva. I 79:e min hittade Helen Dahl Anna med en fin framspelning som Anna enkelt rullade in i duktiga målvakten Mia Möllers vänstra hörn.

Minuten efter pricksköt Anna med en vänsterskruv från straffområdesgränsen till vänster och otagbart i Mia Möllers vänstra kryss, vilket betydde 3-2. Gauthiod ägde nu matchen helt och fick en straff sedan Anna sparkats ner i en ny raid. Straffen sköts av Nettan Hofling - utanför. Litet uppryckta av det verkade det som om Sjöbo tog tag i spelet igen men föll snart tillbaka i sitt försvarsspel. Sjöbo hade stora problem med det kantspel som Gauthiod visade upp sista halvtimman. Förutom målen missades det ett flertal öppna lägen. Med hänsyn till utvecklingen så kunde Gauthiod gjort minst ett eller två mål till.
Sofia Palmborg utmärkte sig i hemmaförsvaret. Det var Gauthiods bästa match hittills över 90 minuter.

Publicerad 2008-05-11 kl 01:02