Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Inför gruppfinalen: "Vill till final"

Foto: Scanpix

Inför Algarve Cup sades det att det är hur spelet ser ut som är det viktigaste.
Men efter skrällsegern mot USA vill Sverige nu även skaka om världsmästarlaget Japan.
-Vi vill ju definitivt till final, säger Caroline Seger.

Skador tvingar Sverige att ändra om i startelvan inför måndagens match. Varken mittbacken Charlotte Rohlin eller anfallaren Kosovare Asllani kan spela.

-"Kosse" har en ljumske som är överbelastad och hon känner sig fortfarande inte helt återställd. Rohlin har fått en smäll på höften på vänster sida och har förmodligen en blödning. Det gör för ont för att spela, säger landslagsläkaren Yelverton Tegner.

Båda två ska dock kunna vara tillbaka till en eventuell final på onsdag.

Senast Sverige spelade final i Algarve cup var 2009. Efter skrällsegern mot USA i fredags har man nu chansen igen om man tar poäng mot Japan i den sista gruppspelsmatchen.
Utåt har förbundskaptenen Pia Sundhage kommunicerat att det är spelet som är det viktigaste, att få ordning på det nya spelsystemet. Men inåt i gruppen har målsättningen hela tiden varit att ge världslagen en rejäl match.

-Det första Pia sade när vi kom hit var att vi ska till final. Det är det som är så roligt med henne, det är så annorlunda att säga så men det ger oss självförtroende. För om hon tror på det, varför ska inte vi göra det?, säger lagkaptenen Caroline Seger.

Även om turneringen i portugisiska Algarve bara är en träningsturnering skulle en seger även mot Japan vara psykologiskt viktig inför VM i Kanada nästa år.

-Mentalt övertag är alltid viktigt, att veta att vi kan slå dem. Vi vet att USA, och även Japan, kommer att vara ännu bättre i VM men det kommer vi också att vara, säger Seger.

-Japan har inte haft den bästa formkurvan efter VM-guldet 2011, men fortfarande ett passningsskickligt lag. Det gäller att vi ligger rätt i positioner och inte blir för ivriga om de håller i bollen.

Seger har i matcherna i Portugal spelat på positionen framför backlinjen i den nya 4-1-3-2-uppställningen. En ovan position för Tyresö-mittfältaren som i klubblaget är van att gå mycket i djupled framåt.

-Det har hela tiden varit lite av ett experiment var landslagsledningen ska ha mig. Pia och de övriga tycker att jag kommer långt ner hela tiden, för att jag söker mig till boll. Så på det sättet kanske den här situationen är bättre. Jag tycker att det har varit bra i de här två matcherna. Så det kommer väl bli så, säger Seger.

Publicerad 2014-03-10 kl 06:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons