Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Inför Linköping - Arsenal: "Det är en historisk match"

Linköping står inför den största matchen i klubbens historia. Kvartsfinal borta mot Arsenal i Champions league på torsdag.

- Det här är det största jag varit med om på klubblagsnivå, säger Charlotte Rohlin, som spelat för Linköping sedan barnsben.

Den 30-åriga landslagsbacken Charlotte Rohlin har varit med om mycket i sin fotbollskarriär. OS-spel med svenska landslaget 2008 och allsvenskt guld med Linköping 2009. Det är tack vare det guldet som Linköping nu står inför ett dubbelmöte med Arsenal i Champions league.

- När jag började spela fotboll tänkte jag inte ens på Champions league, och nu är vi här i kvartsfinal. Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse, säger Rohlin.

- Det här är givetvis en historisk match för klubben. Samtidigt som det gäller att få ut allt man kan måste jag även försöka njuta, säger hon.

Sju titlar i följd

Arsenal är inget lätt motståndare. De har vunnit den engelska ligan sju år i rad och har betydligt större erfarenhet av Europaspel än Linköping.

- De spelar med tre anfallare där framme som vi måste se upp med. Det gäller att hålla dem borta och stoppa deras instick i boxen.

För att svenskorna ska få en uppfattning om vad som väntar på Meadow Park, i Borehamwood, utanför London, har tränaren Jörgen Petersson visat upp videofilmer från Arsenals matcher.

- Deras spelsätt är ovanligt, de spelar med den typen av aggressivitet som inga svenska lag kommer i närheten av. Det går inte att stoppa utan det gäller bara att jobba mer, spela snabbare och inte hamna i dueller med dem, säger Jörgen Petersson.

Laddat i London

Linköping åkte över till London redan i lördags för att få bästa möjliga uppladdning.

- Det har varit bra dagar här där vi kunnat träna på gräs i shorts utan att behöva frysa, säger Rohlin.

Glädjande för Linköping är att Kosovare Asllanis lårskada läkt bra och att hon troligtvis spelar på torsdag.

- Läget är förbättrat och jag utgår ifrån att hon är tillgänglig. Men det kunde varit ännu bättre, så vi måste vara vaksamma på träningen och under matchuppvärmningen, säger Petersson.

Den 23:e mars spelas returmatchen på Kopparvallen i Åtvidaberg.

- Arsenal är favoriter och har pressen på sig medan vi är utmanarna. Jag hoppas vi vinner direkt, även om oavgjort är ett bra resultat att ta med till returen, säger Charlotte Rohlin.

TT

Publicerad 2011-03-16 kl 13:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons