Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Inför seriefinalen: "Det var ett tag sedan damallsvenskan kändes så levande"

Nästa

Avbryt
Försök igen

I seriefinalen mellan Linköping och Rosengård blir det en oväntad tränarduell då Therese Sjögran blivit inkastad på Rosengårds tränarbänk.
- Jag ska nog kunna överraska henne även om hon haft mig som tränare, säger Linköpings tränare Martin Sjögren till Fotbollskanalen.

Efter FC Rosengårds oväntade poängtapp senast väntar i kväll en tidig seriefinal på Arena Linköping.

Hemmalaget kommer till matchen med ett gott självförtroende efter att ha vunnit de sex senaste matcherna i damallsvenskan.

- Utgångsläget inför matchen ser intressant ut och det är kul att det börjar jämna ut sig i toppen. Rosengård har de senaste åren dominerat stort i svensk fotboll och det var ett tag sedan damallsvenskan kändes så här levande, säger Linköpings tränare Martin Sjögren till Fotbollskanalen.

LFC kommer i seriefinalen att få klara sig utan Stina Blackstenius och Tove Almqvist som båda är i Israel och spelar F19-EM. 

Klubbens linje skiljer sig därmed från Rosengårds då de regerande mästarna inte lät Zecira Musovic följa med till EM.

- Varje klubb tar sitt beslut i frågan. För oss var det sedan länge klart att vi skulle släppa tjejerna till EM-slutspelet. Vi tror att de erfarenheter spelarna får nere i Israel kommer vara till stor hjälp längre fram i karriären, säger Sjögren. 

LFC-tränaren medger samtidigt att det inte är optimalt att tappa en startsspelare mitt under säsongen.

- Stina (Blackstenius red.anm) har startat alla matcher och är lagets nästbästa målskytt. Det är klart att jag gärna hade velat ha med både henne och Tove i seriespelet.

Vidare väntar i kväll en oväntad tränarduell då Therese Sjögran tar över huvudansvaret vid sidlinjen i Markus Tillys sjukfrånvaro.

- Även om Sjögran blir inkastad med kort varsel så har Rosengård ett väldigt sammansvetsat lag och jag tror inte det kommer störa dem nämnvärt. Det ska bli kul att ställas mot Sjögran och jag ska nog kunna överraska henne även om hon haft mig som tränare, skrattar Sjögren.

Tre poäng skiljer lagen inför kvällens seriefinal som du kan se på Fotbollskanalen, TV4 Play och TV4 Sport.

Se Rosengård tappa poäng mot Mallbacken senast i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-22 kl 12:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons