Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Inför sin sista match: "Har inte riktigt fattat det än"

När dagens semifinal i svenska cupen mellan FC Rosengård och Umeå IK är färdigspelad har Sveriges mesta landslagsspelare gjort sin sista match.
- Jag vill inte bli en sådan som fortsätter trots att hon borde slutat, säger Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Efter 214 landskamper och 425 matcher för klubblaget gör Therese Sjögran, 38, i dag sin sista match som professionell fotbollsspelare.

Legendaren har svårt att förstå att semifinalmötet i svenska cupen där FC Rosengård tar emot Umeå IK blir hennes sista framträdande.

- Jag tror inte att jag fattar just nu att jag faktiskt spelar min sista match. De känslorna kanske kommer efter slutsignalen, eller en vecka senare eller när jag börjat mitt nya jobb som sportchef, säger Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Sjögran kom till Malmö 2001 där hon slog igenom vilket gjorde att hon snabbt växte fram till en given startspelare även i landslaget. När hon tänker tillbaka på sin långa karriär är VM-silvret från 2003 en av höjdpunkterna.

- Vi fattade ingenting av hur stort det hade blivit hemma i Sverige. I USA kändes det mest som vi förlorat ett guld. När vi kom hem igen blev det mer som om vi hade vunnit ett silver. Det kändes plötsligt som att alla visste vilka vi var.

38-årigen har under sina år inom elitfotbollen sett många förändringar på damsidan både vad gäller professionalitet och ökat publikintresse.

- Det är nästan det bästa, när en elvaåring kommer fram och pratar om hur man spelade i matchen förra veckan. Att de faktiskt följer oss och att det betyder någonting. Det är ju hur stort som helst. Förebilder tror jag är väldigt viktigt för utvecklingen, säger Sjögran till Sydsvenskan.

Efter dagens match kommer Sjögran gå fullt in i rollen som sportchef för FC Rosengård. En utmaning hon ser fram emot.

- Det är mycket jag ska lära mig från grunden. Jag kommer göra allt ifrån att åka runt och kolla på flicklagsmatcher till att skriva kontrakt. Det känns väldigt spännande och det är kul att det snart börjar.

Under sin eminenta karriär tilldelades Therese Sjögran två gånger det finaste pris en svensk fotbollsspelare kan erhålla då hon tog emot Diamantbollen 2007 och 2010.

Publicerad 2015-07-12 kl 11:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons