POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

Ingen elitlicens för Tyresö - Kan flyttas ned till nästa år

Foto: SCANPIX

Dagen efter krisklubben Tyresös avancemang till Champions League-final kommer ett tungt besked - Klubben får ingen elitlicens 2015 och kan tvångsdegraderas från damallsvenskan.
- Det var väntat, men vi kommer att överklaga, säger Tyresös ordförande Hans Lindberg till fotbollskanalen.se.

Tyresö har stora ekonomiska problem. Spelarflykt och obetalda löner har skakat laget samtidigt som man jagat Champions League-finalen i Lissabon.

I går slog man Birmingham med 3-0 och avancerade till final. Spelare och ledare visade upp en enorm glädje efter slutsignalen. Finalavancemanget betydde en bonus på 1,8 miljoner kronor för klubben. En eventuell vinst i turneringen kan ge ytterligare bonus på 500 000 kronor.

Men i dag kommer nästa tunga slag för klubben. Svenska Fotbollsförbundet meddelar som väntat att Tyresö inte får någon elitlicens för 2015. Klubben har chansen att överklaga, men riskerar nu att tvångsdegraderas från damallsvenskan.

Tyresö har inte inkommit med en reviderad årsredovisning till förbundet, sista datum för det var den 16 mars. Årsredovisningen är en förutsättning för att bedöma klubbens finansiella ställning skriver Licensnämnden. Tyresö kan överklaga beslutet till Appelationsnämnden innan slutgiltigt beslut från Licensnämnden kommer i oktober. Innan sista augusti ska Tyresö då ha visat upp att man inte har några förefallna skulder.

- Det var väntat, men vi kommer att överklaga, säger Tyresös ordförande Hans Lindberg till fotbollskanalen.se.

Tror ni en överklagan kan ha någon verkan?

- Ja, annar skulle vi inte överklaga.

Svenska Fotbollsförbundet skriver följande i ett pressmeddelande:

"Då Tyresö Fotboll AB ännu idag inte inkommit med en reviderad årsredovisning per den 31 december 2013 (sista dag för detta var den 16 mars) vilket är en förutsättning för att kunna bedöma bolagets finansiella ställning, uppfyller inte Tyresö Fotboll AB de ekonomikriterier för elitlicens som ska licensprövas vid denna tidpunkt.
Följaktligen har Tyresö Fotboll AB inte beviljats elitlicens 2015."

Publicerad 2014-04-28 kl 15:07

DAM

Kontraktslös i sommar: "Finns lite i huvudet"

Hedvig Lindahl har fortsatt diskussioner med Wolfsburg

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå