Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Ingen publik när Sverige möter Kanada - oklart varför: "Har försökt få svar"

Foto: SCANPIX

Sverige möter VM-värdnationen Kanada i två träningsmatcher i slutet av november. Då får ingen publik vara på plats - men det är oklart varför.
- Vi har försökt få ett ordentligt svar av Kanada, säger damlandslagets chef Marika Domanski Lyfors till fotbollskanalen.se.

I förberedelserna inför VM i Kanada nästa sommar spelar damlandslaget två träningslandskamper mot Kanada den 24 och 28 november. Matchen mellan toppnationerna ska spelas i USA, men ingen publik får vara på plats.
- Vi har inte fått hundra besked kring det men det ryktas om det och kommer troligen att bli så, säger damlandslagets chef Marika Domanski Lyfors till fotbollskanalen.se.

Varför blir det så?
- Vi har försökt att få ett ordentligt svar av Kanada. Men det är troligen för att de arrangerar matchen i USA, och där är det ganska tufft att arrangera.

Kände ni till det här på förhand?
- Man börjar ju inte prata om arrangemanget det första man gör utan man vill ju möta en bra motståndare och de valde till slut att lägga den i USA och det kan vi inte styra över. Utan vi såg att vi kommer att få två bra matcher och det var det allra viktigaste.

Trots att matchen spelas utan publik så tror Marika Domanski Lyfors att det blir perfekt som förberedelse inför VM-turneringen i sommar.
- Det är det allra bästa vi kan tänka oss egentligen att få möta värdnationen så nära inpå VM-slutspelet. Och att dessutom få göra det i två matcher som vi gör nu känns väldigt bra, säger hon till fotbollskanalen.se.

- Sen får vi ju möta riktigt bra motståndare i Algarve (månadsskiftet februari-mars) innan VM också så jag tycker att vi har fått till det riktigt bra.

Publicerad 2014-11-04 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons