Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Ingen USA-klubb för Fischer och Sjögran

Nu står det klart att såväl Therese Sjögran som Nilla Fischer väljer att förlänga sina kontrakt med den Damallsvenska toppklubben LdB FC.

- Detta känns naturligtvis väldigt roligt, säger LdB FC:s tränare, Jörgen Petersson
- Båda gör dessutom valet mycket på grund av att de fortsätter söka utveckling som fotbollsspelare. Inom föreningen jobbar vi oerhört hårt för att skapa helhetslösningar för den enskilda spelaren för att ge henne bästa förutsättningar för maximal utveckling. Det gäller både socialt, fotbollsmässigt såväl som att hjälpa till med planering av en karriär efter fotbollen.
- Att vi nu förlänger med både Nilla och Therese känns som en seger för det ”tänket”. Dessutom har dessa två spelare en enormt stor lyskraft utåt, både nationellt och internationellt och de tillhör båda den absoluta världstoppen, vilket gör deras val ännu roligare för oss, konstaterar Jörgen.

Nilla Ficher kom till föreningen 2003, och är sedan förra säsongen även lagkapten. Hennes kontrakt sträcker sig över 2011 med option för 2012.
- Det är väldigt tydligt att hon hela tiden växer som spelare, men även som ledare. Nilla strävar hela tiden efter att bli bättre och känner sig aldrig nöjd, kommenterar Petersson.

Therese Sjögran, som tidigare bl a belönats med Diamantbollen, Sveriges bästa mittfältare och Radiosportens utmärkelse ”Bäst på plan”, gör i år sin nionde, och hittills starkaste säsong i föreningen.
- Therese nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2010-2011, och jag är helt övertygad om att hon bara kommer att bli bättre och bättre. Hon sade t ex inför EM-premiären att hon aldrig hade känt sig i bättre form och detta trots att hon är 31 år.

Förbundskapten, Thomas Dennerby, säger så här om betydelsen av att Therese och Nilla stannar kvar i Sverige och Damallsvenskan:
- Kul! Detta är två svenska landslagsprofiler och att få behålla dem i Sverige är självklart jätteviktigt. Det är bra och kul både för publiken och för svensk fotboll som helhet

Susanne Erlandsson, vice förbundsordförande i Svenska Fotbollsförbundet, ordförande i EFD (Elitföreningen damfotboll) och verksam inom UEFA, håller med Dennerby:
- Det är självklart väldigt glädjande att två av de mest framträdande spelarna inom svensk fotboll väljer att stanna här. Det säger en hel del om den kvalitet som Damallsvenskan håller, säger Susanne Erlandsson.

- Therese gjorde en jättebra EM-premiär och låg bakom samtliga av Sveriges tre mål mot Ryssland, det säger en hel del om hennes kvalitéer, avslutar Jörgen Petersson från Åbo, Finland, där han ska följa tjejernas kommande framfart i EM.

LdB FC har även en tredje spelare med i det svenska EM-landslaget, Lina Nilsson, och även hennes kontrakt sträcker sig över 2011.

- Det är en styrka och trygghet att vi har klart med en mycket stark stomme i spelartruppen under flera år framåt. Att de dessutom är lokala spelare med stor lojalitet mot LdB FC är givetvis ett extra plus, avlutar Jörgen Petersson.

Övriga LdB FC spelare i EM är Tine Cederkvist Viskaer (Danmark), Dora Stefansdottir (Island) och Manon Melis (Holland). Samtliga dessa är sedan tidigare kontrakterade över säsongen 2010.

Publicerad 2009-08-31 kl 17:18
Annons
Annons
Annons