POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Irländska fynd överraskning mot Sverige?

Irlands damlandslag kan komma med några hittills okända stjärnskott till EM-kvalmatchen mot Sverige i Trelleborg den 30 september.

Förbundskapten Noel King har tagit tillfället i akt att spana in talanger under try-outdagarna i Tampa där 128 spelare visar upp sig inför kommande drafts för de nya proffsligaklubbarna.

- Det finns miljoner irländsk-amerikanare som spelar fotboll i Nordamerika och det finns stor chans att ett par av dem kan kan komma ifåga för Irlands damlandslag, säger Noel King i ett pressmeddelande från Women´s Soccer League.

- För att vara kvalificerad att representera ett rländskt fotbollslandslag krävs bara att spelarens mor- eller farföräldrar föddes i Irland eller att spelaren har ett irländskt pass.
- Det är en gammal bestämmelse och det ger oss stora möjligheter, förklarar Noel King.
- Om man inte skakar några träd kommer det inte ner något från dem. Vi har tappat bort spelare under gångna år för att vi inte ansträngt oss att ta reda på var de finns. Det ska bli ändring på det.

Noel King kopplar ihop ett lyckat resultat av sin scoutingresa till USA med vad Irland kan komma att prestera mot Sverige.

Innan dess ska Irland spela tre landskamper i USA på olika orter mot OS-guldmedaljörerna.
- Det kan tyckas tokigt, men det blir perfekt för att höja vår standard. Matchen i Sverige blir tio dagar efter vår tredje som går i Chicago.

Publicerad 2008-09-10 kl 10:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå