Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Isländska ny tränare i Kristianstads DFF

För första gången på flera år kommer det att finnas en kvinnlig tränare i Damallsvenskan 2009. Kristianstads DFF har knutit till sig isländskan Elisabeth Gunnarsdottir.

Ett överraskande val, men just det hade också KDFF:s sportchef, Ulf Berglund, lovat att det skulle bli.
En träff på Arlanda i onsdags var vad som behövdes för övertyga honom.
- En kvinnlig tränare stod högst på tjejernas önskelista och det är en mycket meriterad sådan som vi nu knyter till oss. Vi har inte gjort någon hemlighet av att våra nuvarande tränare skulle sluta och i och med har det funnit tid och möjlighet att hitta en ny. Jag blev mycket positivt överraskad av Elisabeth vid vårt möte, där hon gjorde klart för mig att hon såg tränarjobbet hos oss som en bra start i sin internationella karriär, berätta Ulf.

Elisabeth Gunnarsdottir är 32 år. Hon tog över den isländska mästarklubben Valur för fem år sedan och har sedan dess lotsat dem till 3 mästerskapstitlar. Reykjaviklaget som bara förlorat två matcher på tre år i ligan fanns förstås med i kvalet till Uefa Women's Cup men åkte ut mot Umeå IK efter 1–5-förlusten på Gammliavallen för en vecka sedan. Tre i år rad har Elisabeth blivit utsedd till Årets tränare på Island.

Publicerad 2008-10-20 kl 14:10
Annons
Annons
Annons