Italiensk 5-1:a i Australien

Dam

Italien avslutade sin tio dagar långa vistelse i Australien med att vinna den andra landskampen över värdlandet med 5-1 (3-0).

Det blev ingen rolig avskedsmatch för Australiens Jo Peters som gjorde sin 110:e landskamp. Hon hade faktiskt chans att ge Australien ledningen.
Istället blev det italienska veteranen Patrizia Panicos match. Hon gjorde nämligen tre mål.

Australiens förbundskapten Tom Sermanni hade ändrat på fem platser jämfört med första matchen som slutade 2-2.
Melania Gabbiadini nickade in 0-1 efter bara 6 minuter. Patrizia Panico slog in en ribbretur till 0-2 fyra minuter senare. Australiens målvakt Lydia Williams kolliderade med Melania Gabbiadini vid en utrusning. Pamela Conti snappade upp bollen och lade in den till 0-3 och då hade matchen inte varat i 20 minuter.

Australiens båda Sverige-bekanta spelare Lisa De Vanna och Kathryn Gill hade bara några ofarliga avslut på hela matchen.
Redan i början av andra halvlek som börjat bra för Australien gjorde Patrizia Panico sitt andra mål. Collette McCallum reducerade till 1-4 i mitten av andra halvlek. Tio minuter före slut fullbordade Patrizia Panico sitt hat-trick.
Publicerad 2009-02-07 kl 16:54