Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Italienska damer tävlar i skönhet

När de svenska fotbollsdamerna tävlar om Diamantbollen tävlar de italienska i skönhet.
På lördag utses den sötaste spelaren under en gala i Milano.
-Löjligt, säger svenska landslagsmittfältaren Therese Sjögran till TT.

Tänk er en damfotbollsgala i Sverige där exempelvis Hanna Ljungberg, Caroline Seger och Therese Sjögran tävlar i högklackat i stället för vad de gjort i sina fotbollsskor. Galan hålls på ett diskotek i Stockholm och huvudnumret är när 15 spelare slåss om att bli den sötaste. Spelarna tilldelas smycken som de får bära till kreationerna från en känd modeskapare.

På lördag blir det, enligt sajten Damfotboll.com, verklighet i Italien och Milano när den italienska damfotbollsgalan arrangeras.
Galan får de svenska spelarna att reagera.

-Som jag sagt tidigare tycker jag att man måste kunna marknadsföra damfotbollen för vad den är, produkten, och inte för något annat. Det här har inget med fotboll att göra, säger Hedvig Lindahl som är målvakt i landslaget och i allsvenska tabellettan Linköping.

-Nu vet jag inte vem som är arrangör för galan men det måste finnas andra sätt att marknadsföra fotbollen. Dessutom är jag allmänt emot att tävla i skönhet. Det finns alltid människor som mår dåligt av det.

Malmös Therese Sjögran, som tilldelades Diamantbollen som bästa svenska spelare i fjol - dömer ut upplägget, men är samtidigt inte förvånad.

-Förvånad slutar man väl aldrig att vara när det gäller sådana här saker, säger Sjögran till TT.

-Det är löjligt och jag är glad att vi i Sverige i alla fall kommit i från den här typen av arrangemang. Det får helt och hållet stå för dem.
Italien återfinns som tvåa i Sveriges EM-kvalgrupp. Sverige har redan säkrat sitt avancemang.

TT

Publicerad 2008-07-09 kl 14:09
Annons
Annons
Annons