Japan hann hämta in Nya Zealand

Dam

Nya Zealand hade fyra raka landskampsförluster bakom sig medan Japan överraskat i sina. Matchen i grupp G (Norges och USAs grupp) slutade 2-2.

Nya Zealand tog ledningen med 2-0 innan Japan gjorde sitt första mål.
En miss i det japanska försvaret ledde till att Kirsty Yallop kunde lägga bollen i tomt mål, första halvleks enda.

Nya Zealand fick straff efter en närkamp vid en hörna och Amber Hearn satte den när det gått 12 minuter av andra halvlek.
Japan fick också en straff av samma anledning Aya Miyama gjorde inget misstag och reducerade till 2-1.
Homare Sawa, Japans veteran, låg bakom lagets uppryckning i andra halvlek och det var hon som kvitterade efter en frispark när fem minuter återstod.