POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Japanska lägret perfekta uppladdningen

Efter en tvådagars vistelse i Peking är Sveriges damlandslag nu i Fukoaka i Japan för den riktiga uppladdningen inför OS.

Det är en betydligt angenämnare miljö än de som väntar i Kina. Sveriges matcher spelas i Tianjin, 10-miljonerstaden med en nästan alltid frånvarande sol. Smog och sand gör att solen har svårt att komma fram.

Staden i sig är inte heller speciellt charmig men det gör knappast något för spelarna som blir fullt upptagna med träning och match.

Thomas Dennerby tror dock att Fukuoka i Japan, belägen vid den norra stranden på ön Kyûshû, kommer att tilltala spelarna.

- Det är ett kanonställe, jag har varit här och rekat. Det är snyggt, modernt, nära till stranden och träningsanläggningen, och ligger centralt.

Allt frid och fröjd så när som på att Lotta Schelin och Karolina Westberg stod över gårdagens träning p g a migrän.

Hur reagerade du på att Norge slog Tyskland ?

- Det känns som om det uppgraderar vår seger över norskorna samtidigt som att vi vet att tyskorna säkert var rätt nedtränade vid tillfället och bara kommer att bli bättre fram till OS. Topplagen har slagit varandra och kanske finns det hopp för Sverige att gå riktigt långt i OS-turneringen, säger Thomas.

Vilken svensk placering tror du är realistiskt att hoppas på nu när ännu fler pusselbitar faller på plats?

- Vårt första mål är att ta oss vidare ifrån gruppen. Bara det kommer att bli en tuff uppgift. Sen är en pallplats, alltså medalj, det siktar vi på säger Thomas.

Publicerad 2008-07-30 kl 10:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå