Jätteseger för Byttorp mot Husie

Dam

Proppen gick ur för Byttorps IF. Det blev seger med 7-1 (4-0) mot Husie IF på bortaplan i Söderettan.

Redan efter 16 minuter hade gästerna haft två bollar i nät.
0-1: Emma Aspholmer ett inlägg från höger. Hemmaförsvaret lyckades inte rensa undan och bollen hamnade framför Kristin Wahlberg som sköt i mål. Byttorp pressade högt upp i banan och vann boll.
0-2: Fadila Topic hittade ut till Emma Aspholmer som löpte ifrån sin försvarare och skar in i straffområdet. Husie-målvakten Helena Ivarsson räddade första läget. Det blev kamp i straffområdet. Bollen slogs ut och strax utanför straffområdet hade Emma Aspholmer smugit upp, skott - bollen i nät.

Efter dryga 20 minuten fick Husies anfallare Antonia Göransson lämna Husiegårds IP. Rättskipare Susanna Johansson halade upp det röda kortet. Anledningen var ett mindre rumsrent ord som kommit ut unga fröken Göranssons mun.

- Händelsen präglade inte direkt matchutgången men hade ändå viss betydelse, höll Byttorps tränare Anna Stoltze med om.
– Våra tidiga mål och utvisningen var två situationer som påverkade dom mer än oss. Vi fortsätter att jobba.

0-3: Dryga halvtimmen hade gått när högerbacken i Byttorp Maria Nilsson var på offensiv utflykt. Inlägget var hårt och Husies målvakt lyckades inte fånga bollen. Från nära håll tryckte Fadila Topic in bollen.
0-4: Boråslaget hann även med att öka på till 0-4 före pausvilan. Sophie Bremholt bröt ett uppspel på offensiv planhalva, avancerade, tittade upp och spelade ut till Emma Aspholmer som från sin högersida gick inåt i banan. Emma tvekade inte utan avlossade en projektil med högerdojan och bollen satt i nätet.

1-4: I inledningen av andra halvlek hade Husie sin bästa period. Reduceringen till 1-4 kom också genom Sara Lund efter 51 minuter.
1-5: Dagens femte mål Byttorps-mål var som taget ur en instruktionsbok. Matchminuten var 64. Frispark på egen planhalva, med spelare tar emot, tillbakaspel och bollen upp i banan. Forward möter bollen med huvudet. Nickskarven hamnar bakom backlinjen. Jessica Jansson löper in på ytan och hinner peta bollen förbi målvakten.

1-6: Jessica blev sedan tvåmålskytt. Högerhörnan från Cornelia Börjesson mötte Jessica på främre stolpen och nickade bollen i nät.

Husie stack upp emellanåt och hade några farliga skott som kunde ha resulterat.

1-7: Lisa Öhbergs löpte runt på sin kant. Husies målvakt som gått ut täckte av skottet. Returen gick rakt ut till Madeleine Nilsson som från högerkant på straffområdet lyfte in bollen i det övergivna målet. Två minuter innan full tid fick Kristin Wahlberg i Byttorp sitt andra gula kort.

Byttorp har fördubblat sin poängskörd nu.
– Trots detta resultat måste vi komma ihåg en sak. Att vara i Söderettan innebär hårt jobb på både match och träning. Och det ska vi fortsätta med, betonar Anna Stoltze

Text: Ralf Sundhäll
Publicerad 2008-06-01 kl 11:20