Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Jessica cuphjältinna

Det blev Jessica Landström som såg till att föra Supercupen i Linköping FC:s hamn genom att nicka in segermålet på inlägg av en av förgrundsfugurerna i Linköping, danskan Julie Rydal Bukh.

I första halvlek var den strid på mittfältet. Linköpings Carolin Seger var lysande och tillsammans med Petra Larsson, Tilda Heimersson som ersatte Kosovare Asllani till vänster och Julie Rydal Bukh på högerkanten hade man bra kontroll på UIK:s mittfält som stundtals dominerades av Hanna Ljungberg, Mami Yamaguchi och Lisa Dahlqvist.

Emellanåt kunde man se intentionerna i UIK.s spel att försöka hitta fram med passning, tillbaka spel och instick. När det lyckades gick det undan men LFC:s backlinje lät inte lura sig många gånger.

På vänsterkanten var UIK:s Johanna Rasmussen den som lyckades komma i bra position för att slå inlägg eller att avsluta själv. Men skärpan fanns inte i avsluten.

En annan danska som hela tiden var bra var Linköpings Julie Rydal Bukh, ständigt spelbar på vänsterkanten.
Det var också hon som i den 22.a minuten skapade ett jätteläge efter att ha lyckats ta sig förbi Anna Paulsson och slå ett inlägg från kanten. Det nådde en helt frispringande Carolin Seger vid bortre stolpen men hon sköt över och Carola Söberg i målet kundes andas ut. Matchen vassaste chans så långt.

Umeå stack emellan med ett par chanser men vare sig Johanna Rasmussen eller Hanna Ljungberg lyckosamma i avsluten även om Hanna tvingade Sofia Andersson i Linköpings mål att rädda till hörna efter en nick.

I den 37:e minuten kom det första och enda målet.
Efter en situation där UIK ville ha en frispark på mitten gick bollen ut på kanten till Julie Rydal Bukh. Hon löpte in i straffområdet och fick till ett inlägg trots hård uppvaktning av Anna Paulsson. Vid första stolpen kunde Jessica Landström löpa in helt ohotad och nicka in 0-1 till Linköping. Här hade inte Elaine någon koll på Jessica som lugnt tog sig fram bakom ryggen på henne.

I andra halvlek satte Umeå IK högre press utan att kunna rubba Linköpings backlinje speciellt hårt. Hoten kom i djupled iscensatta av Lisa Dahlqvist och Mami Yamaguchi men Madeleine Edlund hade svårt att komma loss på insticken.

Det totala intrycket matchen är att det var två jämna lag som möttes. Linköping såg mycket trygga ut i sitt spel och Umeå IK känns uddlöst i offensiven.
Linköping vann en rättvis seger.

Text: Anette Börjesson

Publicerad 2009-03-22 kl 15:45
Annons
Annons
Annons