Jessica Landström fick chansen - tog den...

Dam

Olyckligt att Jessica Landström fick bytas in för att Caroline Seger fick en boll i huvudet och måste utgå men norrbottensfödda Jessica tog chansen och gjorde två mål i Piteå.

Linköpings FC har därmed tagit full pott i alla sina tre bortamatcher. Oddsen var låga på att man skulle missa i Piteå. Tack vare Jessicas båda mål inom loppet av tre minuter strax före slut fick Linköping en 4-0-seger med sig hem.
Hemmalaget fick den start man inte önskade, mål redan efter 9 minuter av Linköpings back Maria Karlsson som sköt gjorde 0-1 på frispark. Stéphanie Labbé i hemmamålet stod senare för några riktigt kvalificerade räddningar.
Brittany Timko var hetast av Piteå IFs anfallare och hade bästa chanserna till reducering i andra halvlek. Den var PIFs bästa period och hade förtjänat ett reduceringsmål. Sofie Lundgren fick anledning att visa sitt bästa i LFC-målet.

0-2 kom efter drygt en kvart när Julie Rydahl Bukh hittade Cathrine Paaske Sörensen med ett inlägg som hon nickade in.
Jessica Landström avslutade ett snyggt väggspel med Cathrine Paaske Sörensen till 0-3 och var först på returen Stephanie Labbé tvingades lämna. På den fastställde hon slutresultatet.
Publicerad 2009-05-02 kl 22:36