Jitex fick revansch

Dam

Jitex har förlorat bara en match i Söderettan den mot Öster hemma, vilket förklarar avståndet tre poäng mot ledande Stattena. Nu är äntligen tabellen jämn efter 15 omgångar.

I lördagens bortamatch mot Öster tog Jitex rejäl revansch med hela 6-2.

Efter att Anna Persson kvitterat Lisa Mellbergs 1-0 för Jitex rann det iväg med mål nästan varannan minut från den 33:e när Rebecca Ljungdahl gjorde 2-1 för Jitex efter ett inlägg, Kajsa Tornfalk 3-1 med ett långskott, Louise Nordenberg 4-1 och Elin Carlsson 5-1, de båda sista målen efter hörnor.
Emmy Johansson reducerade till 2-5 med Östers enda mål i andra halvlek och Maja Johansson 6-2 till Jitex när hon elegant skruvade in bollen. Therese Bjurenlind avslutade med ett ribbskott.

- I början spelade vi ganska spänt, förlusten i förra matchen mot Öster satt nog kvar i minnet. Jag får väl erkänna att vi hade flyt på några av målen som gjorde att vi kunde gå till halvtidsvila med fyra måls ledning, säger Jitex tränare Benny Otter.

Det var särskilt roligt för Maja Johansson att göra ett mål. Årets nyförvärv från Mallbacken fick vårsäsongen spolierad p g a att hennes vadben hamnat ur led och hon tvingades till operation. Det här var Majas andra match efter come-backen.
Jitex (läs målvakt Maria Yatrakis) har bara släpp in sju mål på 15 matcher. Fyra av dem har Öster stått för.
Publicerad 2008-08-23 kl 17:40