"Jossan" sänkte Umeå IK

Dam

Det har bara hänt en gång tidigare att Linköpings FC vunnit på Gammliavallen i Umeå men på onsdagkvällen var det dags igen.

Siffrorna blev desamma, 3-2. Den förra matchen var final i Svenska cupen 2006. Liksom då gjorde Josefine Öqvist det tredje målet. Den här gången var det mera dramatiskt för det stod 2-2 på anslagstavlan och tilläggstiden hade tagit sin början. När det hade gått nästan fyra minuter av den snodde "Jossan" åt sig bollen vid kortlinjen och sköt ur dålig vinkel förbi Carola Söberg i Umeå-målet.

Umeå tog ledningen efter en halvtimme. Marta gick omkull, tog själv straffen och sköt 1-0 bakom Hedvig Lindahl i Linköpings-målet.
Men minuten senare var det kvitterat. Maria Karlsson slog ett överlångt vänsterinlägg som "Jossan" mötte med nick och kvitterade till 1-1.

I andra halvlek gav Jessica Landström Linköping ledningen efter att först ha vänt bort sin back och sedan fått iväg ett hårt skott från långt håll.
Sedan gick det ytterligare en minut och det blev 2-2 genom Madelaine Edllund. Hon fick en passning av Marta på gränsen till offside och stack igenom i mitten.

- I andra halvlek såg vi till att täta i mitten men Umeå kom istället igenom på kanterna och skapade flera farligheter, säger LFCs assisterande tränare Mikael Samuelsson.
Hedvig Lindahl gjorde en jättematch i målet. Jessica Landström och Josefine Öqvist var också i sitt bästa jag.

Egentligen borde det inte gått vägen för LFC vars flygförbindelse var försenad till Umeå. Spelarna hann inte få någon mat och matchstarten blev också försenad. Men vad gjorde det när resultatet blev som det blev?
Linköping delar nu serieledningen med LdB FC som båda ligger en poäng före Umeå IK.
Publicerad 2008-06-05 kl 00:00