Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

"Ju fler matcher desto bättre"

Foto: Scanpix

VM närmar sig snabbt, men tre av fotbollslandslagets nyckelspelare står ännu inför säsongens viktigaste klubblagsmatcher. Nilla Fischer tycker bara att det är positivt att vara i Champions League-semifinal.
- Ju fler matcher man spelar på hög nivå, desto bättre, säger Wolfsburgs mittback.

Det snöblandade regnet upphörde lagom till att landslaget klev in på Tunavallen i Eskilstuna för den första träningen på den sista samlingen innan förbundskaptenen Pia Sundhage tar ut VM-truppen till Kanada.

Klubblagssäsongen i Europa närmar sig sitt slut och flera av utlandsproffsen dras med skavanker. En av dem är Nilla Fischer som har fått en smäll på sin känsliga högerstortå. Hon avstod träningspasset men siktar på spel mot Schweiz på söndag.

- Om det lägger sig som det brukar ska det gå, säger 30-åringen.

Fischer har inte bara landslaget att tänka på. Med klubblaget Wolfsburg jagar hon en ny Champions League-titel — i så fall lagets tredje raka. I semifinalen väntar Paris Saint-Germain där två av landslagskollegorna, Caroline Seger och Kosovare Asllani, spelar.

Klagar inte

Mittbacken klagar inte på det tuffa schemat. Hon ser det som en VM-fördel att få riktigt bra värdemätare på vägen till sommaren i Kanada.

- Det är bara positivt. Skulle vi gå hela vägen till final är det den 14 maj. Då är det ändå många dagar kvar att återhämta sig på och hinna ladda om till VM. Och det är väldigt bra matcher. Tuffa och tajta och stor press att vinna, säger hon.

För egen del använder Fischer varje tillfälle för att fortsätta omskolningen till mittback, vilken inleddes under förberedelserna till hemma-EM 2013.

Hon tycker att hon lär sig saker varje dag.

- Absolut. Så kommer det att vara resten av karriären tror jag. Jag har mycket kvar att lära och väntar fortfarande på den perfekta matchen. Om man någonsin kan göra den, säger hon.

"En bonus"

Även Caroline Seger ser Champions League som en stor fördel i VM-uppladdningen, trots att hon inledde säsongen i Tyresö redan förra våren.

- Det har varit väldigt mycket matcher och mycket resande men vi är långt i Champions League och det var klubbens och lagets stora mål. Det är internationellt sett väldigt bra matcher. Det är klart att det är en bonus, säger 30-åringen.

Seger, som till skillnad från Fischer och Asllani (en lätt överansträngning på insidan av ena knäet) deltog i den gemensamma träningen, har börjat tänka VM-tankar.

— Det går snabbt. Jag vet inte riktigt var alla månader tagit vägen men eftersom det bara är de här matcherna innan vi samlas (för VM-uppladdningen) vet man att det är nära, säger hon.

Publicerad 2015-04-03 kl 20:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons