Kanonträff tog Brasilien till semin

Dam

Danielas prakträff från 30 meters avstånd blev matchavgörande i kvartsfinalen mot Norge, 2-1.

Målet var brasilianskans andra på tre matcher. Brasilien attackerade starkt under hela matchen och vann välförtjänt.
Martas mål kom till efter en bjudning av Norges Martin Fiane Christensen.
- Vi fokuserade på försvarsspelet. Vi hade tio möjligheter och två mål, summerade Brasiliens tränare Jorge Barcellos matchen för AP.

Dramatisk avslutning

Norge hade knappt ett vettigt anfall i andra halvlek, men det blev dramatiskt ändå. I 83:e minuten kämpade laget till sig en straff som Siri Nordby satte säkert, och i slutminuten hade rutinerade stjärnan Solveig Gulbrandsen ett mycket bra läge, men missade grovt från bara två meters håll.

Brasilien har nu fått semifinal i OS fyra gånger i rad. Laget spelar sin semifinal på månda, i Shanghai.

Brasilien-Norge 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Daniela (44), 2-0 Marta (57), 2-1 S Nordby (83, straff)

Publicerad 2008-08-15 kl 15:16