Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

Kathryn längtar efter utmaningen

I en öppenhjärtig intervju berättar australiensiskan Kathryn "Kate" Gill om sitt val av klubb i Damallsvenskan. Ifjol spelade hon i AIK i år blir det skellefteåklubben Sunnanå SK.

Damfotboll.com ringde upp Sunnanås senaste nyförvärv Kathryn Gill. Vi fick tag i Kathryn precis innan hon skulle bege sig ner till träningen med Newcastle Jets herrlag.
- Sunnanå blir en ny utmaning och jag ser redan fram emot det.

Varför har du valt att återvända till Sverige?
- Under förra året så trivdes jag mycket bra i AIK och Sverige. Jag ville verkligen komma tillbaka för att utmana mig själv och förhoppningsvis nå mer personlig framgång.

Vad fick du för intryck av Sverige?
- Jag tycker att Sverige och speciellt Stockholm är en underbar stad och en utmärkt stad att bo i. Människorna var fantastiska och som jag sa trivdes jag mycket bra där.

Varför valde du Sunnanå?
- Jag blev faktiskt kontaktad av Sanna Frostevall som spelar i Sunnanå, hon kom över till Australien för att spela i vår W-League (högsta ligan i Australien) i slutet av förra året. Vi diskuterade om att jag ville komma tillbaka till Sverige och hon diskuterade vidare med Sunnanå och vi nådde en överenskommelse och allt löste sig därefter.

Du har spelat mot Sunnanå tidigare med AIK, vilka intryck har du av klubben?
- Ja det stämmer. Jag tyckte de gångerna vi mötte dem med AIK att de var ett bra lag, med organiserat försvarsspel. De verkar sakna lite styrka i det offensiva spelet. De skapade inte så mycket framåt men på mittfältet och i backlinjen var de alltid solida. Så jag tror att de kommer att vara mycket konkurrenskraftiga i år.

Hade du några erbjudanden från andra klubbar?
- Ja det hade jag, jag förde diskussioner med Djurgården och jag hade gärna gått dit och stannat i Stockholm men vi nådde inte en överenskommelse.

Vad hände med AIK?
- Jag antar att de var inte i en position att erbjuda mig ett nytt kontrakt. Vilket är beklagligt för jag hade gärna stannat i klubben. Tjejerna var fantastiska och jag njöt av att vara där. Men Sunnanå blir en ny utmaning och jag ser redan fram emot det.

Vad vet du om staden Skellefteå?
-Jag har tittat lite på internet. Det är ingen stor stad och jag har hört att det är väldigt kallt så det kommer att bli mycket annorlunda jämfört med Newcastle.

Hur kommer du att hantera kylan?
-Jag vet inte, det kommer att bli intressant. Jag menar, jag lyckades hantera det i Stockholm förra året och det var kallt, men jag tror det kommer vara ännu kallare där uppe så vi får väl se hur jag kommer hantera det.

Vad har du för mål personligt med din säsong?
-För mig personligen så vill jag göra ett större intryck i svensk fotboll och självklart visa mina kunskaper. Det är ungefär det. Självklart vill jag spela så mycket som möjligt och utnyttja min chanser.

Vilken roll vill Sunnanå använda dig i?
-Under våra diskussioner berättade Sunnanå att de värvat en forward som ska vara rätt snabb. Så förhoppningsvis kan vi två samarbeta och jag får troligtvis agera "targetplayer".

Publicerad 2009-02-16 kl 08:36