Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Kicki nobbar tränaranbud än så länge

Kristin Bengtsson var en av de damallsvenska spelare som under en intensiv månad utbildade sig till tränare i Eslöv.

Nu har hon Avspark och Uefa Bas på sitt CV som tränare. Kicki spelade sin sista match i år.
Hon byter inte direkt roll från spelare till tränare.

- 2010 ska jag inte alls syssla med fotboll varken som spelare eller tränare, säger Kicki betstämt.
Med en färsk tränarutbildning?
- Jag behöver det året för att ställa om från att inte ha ett inrutat schema med träningar och matcher. Det är nyttigt att skaffa sig litet distans.

När det blev känt att Kicki gick tränarutbildning dröjde det inte innan de första förfrågningarna kom om hon hade lust att direkt ta sig an ett lag.
- Först inför 2011 kan det bli aktuellt, antingen som tränare eller talangutvecklare, hälsar Kicki.

Vad fick du lära dig på tränarutbildningen som du inte redan kunde efter alla dessa år som elitspelare?
- Bland annat ledarskap när man jobbar med barn och ungdom och hålla i träningar. Det var saker som man inte själv tänker på som spelare. Det var nyttigt.

Vad tycker du om ditt sista år som spelare i Hammarby?
- För egen del uppskattar jag att det var skadefritt. Jag tycker laget spelade bättre och var jämnare än i fjol och inte åkte på några jätteförluster men å andra sidan förlorade vi för mycket på uddamål.

Om man tittar på klubbarnas nyförvärv i Damallsvenskan inför kommande år så är de anmärkningsvärt få, har du några tankar om varför?
- Utan att känna till i detalj kan jag tänka mig att mycket har med ekonomin att göra. Det har varit tufft för klubbarna i år att få det att gå ihop. I kärva tider krymper sponsorpengarna. Det är säkert inte så att Sverige saknar talanger som kan utvecklas i Damallsvenskan. Där finns platser att fylla ut efter oss som slutat. Jag tror att även tjejer påverkas av bilderna av relativt unga spelare i både fotboll och andra sporter på herrsidan som tjänar miljoner när de byter klubbar. Vi är fortfarande långt, långt därifrån inom damfotbollen. Jag tycker att de unga spelarna som tar steget från lägre serie till Damallsvenskan ska få klart för sig detta faktum. När man presterat är det skillnad.

Du är Sveriges mest rutinerade proffs efter att ha spelat i såväl USA som Japan och Norge. Vad säger du om att vi nu tappar så många spelare till WPS-ligan?
- Om jag håller mig till Caroline Seger i Linköping tycker jag hon gör helt rätt. Jag skulle nog rekommenderat Kosovare Asllani att ha väntat men hon är ung och kör sitt eget race, avslutat Kicki Bengtsson.

Publicerad 2009-12-28 kl 09:36
Annons
Annons
Annons