KIF Örebro slog nya svenska mästarna

Dam

KIF Örebro fick sin revansch för vårens 4-0-nederlag i Linköping när man tog emot de nya svenska mästarna hemma på Behrn Arena. KIF Örebro vann med 2-0 (0-0).

KIF Örebro fick sin revansch för vårens 4-0-nederlag i Linköping när man tog emot de nya svenska mästarna hemma på Behrn Arena. KIF Örebro vann med 2-0 (0-0). Man har slutfört Damallsvenskan i stor stil och slutar på en femteplats i tabellen, med särklassigt flest poäng (42) i klubbens historia.
Det var tredje matchen i rad Maria Nordbrant gjorde mål när hon sju minuter in på andra halvlek på Susanna Lehtinens genomskärare kallt placerade bollen förbi Sofia Lundgren i Linköpings-målet.

Linköping hade första halvleks bästa chanser när Jessica Landström sköt tätt utanför mål sedan Kristin Hammarström missat en utrusning. Några minuter senare prickade Tilda Heimersson stolpen.

Liksom Umeå IK har Linköping match i UEFA Women´s League på onsdag och därför hushöll LFCs tränare Magnus Wikman med sina nyckelspelare. I mitten av andra halvlek ersatte Kosovare Asllani och Ida Brännström Caroline Seger och Marie-Louise Skålberg.
En kvart före slut prickade Kim Ekebom in 2-0 i kalabaliken som uppstod efter Edda Gardarsdottirs hörna.
- Jag tycker man kan se den här matchen som en fortsättning på den vi spelade förra veckan i Malmö, säger KIF örebros tränare Bernard Nilsson.
- Taktiskt har de varit mycket väl genomförda.

Åter framstod mittlåset Sanna Valkonen och Marina Pettersson som närmast hundraprocentiga.
Publicerad 2009-11-07 kl 18:18