POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

KLART: Tyresö tvångsnedflyttas - kan inte överklaga

Foto: Scanpix

På tisdagen kom det definitiva beskedet. Tyresö får inte spela allsvensk fotboll nästa år.
Var Tyresö hamnar i seriesystemet är oklart.
Frågan är om krisklubben ens kan spela onsdagens allsvenska match mot Linköping.

Svenska fotbollförbundets appellationsnämnd avslår Tyresös överklagan och fastställer licensnämndens beslut att inte bevilja Tyresö Fotboll AB elitlicens för 2015. Detta eftersom Tyresö inte lämnade in årsredovisningen för 2013 i tid. Beslutet kan inte överklagas. Därmed utesluts klubben från allsvenskt spel nästa år.

Var Tyresö placeras i seriesystemet beslutas av antingen fotbollsförbundets styrelse eller representantskapsmötet, på förslag från tävlingskommittén.

Samtidigt hänger konkurshotet över klubben som nyligen spelade Champions League-final.

Dagar från konkurs

Senast på torsdag ska Tyresö Fotboll AB ansöka om förlängd rekonstruktion vid Nacka tingsrätt. Om Tyresö inkommer med ansökan i tid ska borgenärerna och rekonstruktören Hans Ödén yttra sig om de tillstyrker en förlängning, varvid tingsrätten fattar beslut i frågan.

Skulle Tyresö avstå från att lämna in en ansökan väntar konkurs.

- Så är det. Då kommer jag att föreslå att bolaget självt lämnar in en konkursansökan, säger Hans Ödén som inte vill uttala sig om han kommer att tillstyrka en ansökan.

Formellt är sista ansökningsdag den 6 juni men eftersom det är en röd dag och tingsrätten är stängd har Ödén givit Tyresö rådet att komma in med ansökan inom expeditionstid den 5 juni.

Få spelare

Det är oklart om Tyresö ens kommer att kunna spela den damallsvenska matchen mot Linköping på onsdagen. På tisdagens träning fanns bara sju seniorspelare, en junior och två målvakter på plats. Därför har Svenska Spel raderat matchen från sitt utbud.

- Vi har stoppat allt spel. Oklarheter kring laguppställningen gör att vi har stoppat matchen. Under rådande omständigheter kommer vi ej att öppna matchen, säger Staffan Rehnström, operativ chef för sporttrading hos Svenska spel, till aftonbladet.se.

Tyresös tränare Tony Gustavsson om det prekära läget:

- Vi är inte fler nu. Klubbledningen valde att låta brasilianskorna åka på landslagssamling trots att det inte är Fifa-datum, så just nu har vi i A-truppen sju utespelare och två målvakter, säger han till aftonbladet.se.

- Jag får återkomma om hur vi löser det. Jag väntar besked från klubbledningen hur vi gör. Om det blir att vi löser det med juniorer eller med att skriva över division 1-spelare eller om det blir någon annan kreativ lösning. Vilken lösning det blir väntar faktiskt jag också på, fortsätter Gustavsson, som själv snart lämnar Tyresö för att bli assisterande förbundskapten i USA.

Publicerad 2014-06-03 kl 15:43

DAM

Säsongen över efter sju minuter: "Förkrossad"

Djurgårdens nyförvärv korsbandsskadad - missar resten av säsongen: "Känner mig helt tom"

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå