Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

Knappast favorit i repris för LdB FC

Liksom i fjol fick finalen i LdB Sport Cup mellan LdB FC och Umeå IK avgöras på straff, eller s k shoot-out. Det gavs nämligen bara en chans och den tog Umeå IK.

Matchen slutade mållös efter ordinarie speltid. Var sin straff och den första som brände hade förlorat. Så var förutsättningarna.
Umeå IKs Lisa Dahlkvist inledde och satte säkert 1-0 bakom Stephanie Öhrström i LdB FC-målet.
Sedan var det LdB FCs Therese Sjögrans (o)tur. Hon missade en straff i fredagsmatchen mot Bröndby men den betydde inget. Det gjorde däremot den mot Umeå IK som för dagen hade Carola Söberg mellan stolparna. Hon räddade den inte alltför välplacerade straffen, tog emellertid ett steg framför mållinjen varför domare Eva Ödlund dömde om straffen. Den här gången prickade Therese ribban och saken var klar.
Tilläggstiden på matchuret i Tipshallen i Växjö gav matchens två bästa chanser till avgörande. Ett fint vänsteranfall där Maria Aronsson vann bollen mot Umeå IKs Anna Paulson avslutades med ett inlägg framför mål där LdB FCs Dora Stefansdottir blev helt ren framför öppen bur men missade.
Det var lika nära att Anna Paulson avgjort minuten senare med ett långskott som tog i LdB FCs målribba.

- Vi spelade inte en så bra första halvlek som den på fredagen. I slutet av matchen var vi bäst, säger LdB FCs tränare Jörgen Petersson som vill ge ett plus för Maria Aronssons pigga inhopp.

Umeå IKs tränare Mika Sankala kunde inte tänka sig en bättre upptakt på säsongen.
- Såväl våra rutinerade som de yngsta spelarna har presterat mycket bra och jag är tacksam för att motståndarna bjudit så bra motstånd.
Man kunde konstatera att Karolina Westberg fortfarande håller toppklass i mitteförsvaret där hon nu har Elaine bredvid sig. Hanna Ljungberg var turneringens bästa passningsspelare. Även ur trängda lägen lyckades hon lägga bollarna perfekt.
UIKs segercheck är värd 65.000 kr till klubbkassan och den ståtliga pokalen fick returresa till Umeå.

Publicerad 2009-02-21 kl 20:45