Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Knäskadad Almgren missar EM

Johanna Almgren missar fotbolls-EM.
Göteborgsmittfältaren tvingas till operation för sitt skadade knä.
- Jag är så trött på att ha motgång efter motgång, säger Almgren till gp.se.

Almgren fick det tunga beskedet på onsdagen efter att läkaren Leif Swärd studerat magnetröntgenbilderna på det onda knät. Efter operation väntar sex veckor på kryckor och därefter rehab i fem månader. Säsongen är med andra ord över för Almgren, som tidigare har drabbats av en liknande korsbandsskada.

Almgren var med och slogs om en startplats och hennes återbud tvingar Pia Sundhage att tänka om när det gäller EM-truppbygget.

- Förfärligt tråkigt för Johanna personligen. Men vi får leta nya ytterspelare, hon har varit ett bra alternativ där med sin goda teknik, säger förbundskaptenen.

Öqvist vill till EM

En som vill ta chansen att nå en plats i EM-truppen är Josefine Öqvist. Kristianstadsspelaren, blågul semifinalhjälte i VM för tio år sedan, kämpar för att komma tillbaka till landslaget efter att ha blivit mamma förra året. Förra landslagssamlingen missade Öqvist på grund av skada, men nu är hon med och tränar med truppen som möter Norge i Linköping på lördag.

- Får jag en chans ska jag ta den. Jag vet vad jag kan och har mycket rutin från stora mästerskap, och vet hur det är att spela med pressen som är där, säger Öqvist, som fyller 30 under EM i sommar.

Är du en bättre spelare nu än innan du blev mamma?

- Jag har ett bättre lugn, och det tror jag kan vara bra för mig. Man har ett annat liv vid sidan om som betyder väldigt mycket. Annars är jag samma spelare, rivig och slitig och kan göra mål från konstiga vinklar.

Pia Sundhage:

- Jag är förtjust i hennes fart och fläkt. "Jossan" kan definitivt vara ett alternativ både som yttermittfältare och forward.

Publicerad 2013-05-29 kl 18:59
Annons
Annons
Annons